2023. október 15., vasárnap

#180. Könyv és film - Scott Turow: Ártatlanságra ítéltve

Előbb láttam a filmet, mint olvastam a könyvet. Ez persze már régen volt. De alapvetően azt kell mondjam, hogy a film követte a könyvet. Ami tény, hogy elég izgalmas és fordulatos történet. A vége pedig!!! Hű, micsoda meglepetés! 

Újraolvasva is éppen olyan izgalmas volt, mint amikor először láttam a filmen. Kár, hogy már tudtam, hogy mi lesz a vége. De tény és való, hogy vannak olyan könyvek, amiket többször is szívesen olvas el az ember, mert tetszik neki. Pl. a Büszkeség és Balítéletnél is mindig izgulok újra meg újra a romantikus lánykérésnél, és a Winnetou-nál pedig állandóan bőgök, amikor Winnetou meghal. Van ez így.

Fiatal korom óta, rajongója vagyok Harrison Fordnak. Szinte minden filmjét láttam. A maiak közül azért néhányat nem, de tervben van. Bár a sci-fiket nem igazán tervezem megnézni, ami azért meglepő, mert persze, hogy Han Soloként szerettem meg én is őt. :) Tudom, sokan nem tartják olyan nagyra, mármint színészileg. De nem baj. Nekem sem tetszik minden filmje, de én akkor is elfogult vagyok vele. Ami nem tetszik, azt nem nézem meg többször. (Lásd: Űrlények és Cowboyok - vagy mi.)

A borítón látszik, hogy régi könyv, nem is tudom, talán antikváriumban vagy könyvesboltban vettem, már nem emlékszem. Csak azt tudom, hogy tetszett.

A FILM ITT NÉZHETŐ MEG!

Történet:

Caroline Polhemust, az ambíciózus, fiatal ügyésznőt brutális kegyetlenséggel meggyilkolják. Minden jel szerint kéjgyilkosság történt, a gyanú a mindaddig feddhetetlen hírben álló államügyész-helyettesre, Rusty Sabich-re terelődik. A nős férfi - több más kollégájában hasonlóan - valóban viszonyt folytatott a gyönyörű Caroline-nal és azután sem tud szabadulni hatása alól, miután a nő lecseréli őt főnökükre. A perdöntő tárgyaláson minden Rusty bűnösségére utal...

Szerintem Harrison Ford egyik legjobb alakítása ebben a filmben volt. Nekem nagyon tetszett. Sok minden volt benne, ami megmutatja, hogy működik egy mindig dolgozó férfi élete, és egy otthon ülő feleség élete. Milyen az, amikor belekerül valaki egy kapcsolatba, és milyen fájdalmak, érzések jelennek meg itt is, meg ott is. És jó volt a szereposztás.Raul Julia, aki már sajnos meghalt, meg persze Brian Dennehy is, mindketten nagyon jók voltak a karakterükben. Rendben volt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése