2023. október 6., péntek

#176. Film - Mission Impossible 2.

A 2. rész. Nem a legjobb rész, de elég jók benne az akciójelenetek. Ami nem meglepő, hiszen John Woo rendezte, ami elég látványosra sikeredett. Különösen a motoros jelenetek. 

Mindegy is. Az ember itthon van, és takarít meg pakol (még ha csak egy kézzel is) - máskor osztom meg, mint amikor néztem :) - akkor van ideje ilyesmire. Most, hogy itthon töltök néhány napot, pótolok néhány filmet, és könyvet is. :)

2000 -  Mission Impossible 2.

 

"A rendezést az azóta kissé eltűnt távol-keleti akciófilm guru, az akkoriban félistenként tisztelt John Woo vette át, és ő tovább csavart az akciógenerátoron. A feladat biológiai fegyver megszerzése, ám a Chimera nevezetű vírusra más is szemet vetett már. Egy régi kolléga annak idején együtt dolgozott Hunt ügynökkel, de világuralomra törő tervei eltávolították a jó útról, és neki megvan a vírus egyetlen hatékony ellenszere is. Ethan Hunt egyetlen reménye a szépséges Nyah, aki egykor a férfi szeretője volt. Az egészben csak egy kis furcsaság van, Cruise szokatlanul hosszú haja." - ezt írta a filmről valaki. 
Én nem szeretem a hosszú hajú pasikat, de szerintem ha valami, akkor ez jó volt a filmben. :)

 

ITT NÉZTEM MEG

Történet:

Ethan Hunt különleges ügynök új missziója semmivel sem könnyebb, mint az előző: egy genetikai laborban kikísérletezett biológiai fegyvert kell visszaszereznie. A Chimera nevezetű vírusra más is szemet vetett már. Sean Ambrose régen együtt dolgozott Hunt ügynökkel, de világuralomra törő tervei eltávolították a jó útról. Ambrose-nak megvan a vírus egyetlen hatékony ellenszere, a Bellerophon. Ha megszerzi mindkettőt, senki sem állíthatja meg. Hunt ügynök egyetlen reménye a szépséges Nyah, aki egykor Ambrose szeretője volt. A hölgyet Hunt fel akarja használni, hogy tőrbe csalja riválisát, csakhogy beleszeret a gyönyörű nőbe. Nyah megfertőződik a vírustól: innentől kezdve pedig duplán létkérdés a lehetetlen megbízatás teljesítése.

 

Érdekesség:

 A film anyagilag az első részhez hasonlóan nagy siker volt, a kritikák azonban vegyesek voltak, a látványt dicsérő megjegyzések mellett többen átlagosnak értékelték a filmet, kiemelve a film abszurdnak és hiteltelennek mondott részeit, amikhez hozzátették a film cselekményének lényegtelenségét is. A filmet két Arany Málna díjra is jelölték a legrosszabb folytatás és a legrosszabb női mellékszereplő kategóriában. 

Azért szerintem érdemes megnézni. Nem olyan rossz ez! Annak, aki szereti az ilyen típusú filmeket. Én szeretem.

Fantasztikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése