2020. május 11., hétfő

Gardner: A legyező-táncosnő lovának esete

Nagy rajongója vagyok Erle Stanley Gardnernek, már írtam róla.  Ugyan már egy ideje nem olvastam Gardnert, mert a könyvespolcomon más könyvek vártak elolvasásra, és még van mit pótolnom. De mostanában elkezdtem nézni egy ügyvédes sorozatot (Boston Legal - Jogi játszmák a címe, és James Spader játszik benne, akit egy másik sorozat kapcsán szerettem meg, de erről majd később.) 
Mindig is szerettem az ügyvédes filmek, könyveket. Ezért írtam sokszor John Grishamről, aki szintén nagy kedvencem, és aki nagyon izgalmas regényei vannak. 
Szóval, fiatal koromban találtam rá Perry Masonre, mármint Gardner könyveire, és amint lehetőségem volt rá, és találtam antikváriumban, megszereztem mindet, amit lehetett. 

Eredeti címe: The Case of the Fan-Dancer's Horse - 1960.
Kiadási éve: 1969.
És ami a lényeg: Göncz Árpi bácsi fordította. :)

Elég gyorsan elolvasható, nincs benne túl mély filozófia, viszont van benne sok  jó párbeszéd, fordulat és Perry Mason sárm, bár én mindig is a langaléta magánnyomozót, Paul Draket kedveltem a legjobban.



A történetben szerepel Legyező-táncosnő, a régi korok és zenés szórakozóhelyek táncosa, aki a táncával kereste a pénzt, de nem volt sztripper, hanem művész. Már ha lehet ezt annak nevezni.
Továbbá szerepel benne ló, aki eltűnik, és meg kell keresni, és persze szerelmesek, meg gyilkosság is.
És Perry Mason, a leleményes ügyvéd megint nyomoz, utána jár, bajba kerül, és a végén persze kiderül, hogy ki a rossz és ki a jó a történetben.

Nagyon szeretem Gardnert. Szerintem mondhatom azt, hogy az egyik kedvenc írom, még akkor is, ha a régi időké. Vagy talán épp ezért. :)

Nagyon ajánlom! Bár nem tudom, hogy lehet-e még kapni, én is annak idején Antikváriumokban akadtam rájuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése