2021. október 1., péntek

12 dolog, amit még (esetleg) nem tudtál rólam

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én szeretek személyesebb dolgokat megtudni másokról. Mármint szívesen olvasok érdekes infókat színészekről, filmekről, bárkiről. Bloggerekről is. Amikor elkezdtem blogolni - ami nem most volt - voltak különböző felhívások, meghívások, legjobb blog-küldések, meg hasonlók. Biztosan ti is emlékeztek rá. Mostanában valahogy elmaradtak, vagy csak én maradtam le ezekről? Bár tény, ami tény, hogy kevés időm jut más oldalakra mászkálni. Szoktam, mert érdekel, hogy kivel mi van, de vannak napok, amikor nagy olvasást tartok. Amikor rászánom az időt arra, hogy felfedezzek más blogokat, írásokat, recepteket. 

Azért szeretem olvasgatni, hogy kivel mi van, mert szeretem felfedezni a közös dolgokat, és rácsodálkozni, hogy "Jé, ő is!" :) Ezért gondoltam, hogy megosztok néhány érdekes infót magamról, és akinek van kedve csatlakozni a blogjában, nyugodtan tegye meg! (Kérlek, jelöljétek, ha megtettétek, hogy tudjunk róla, és elolvashassuk!)

1. A megszokások embere vagyok. Az a típus, aki szeret leragadni egy-egy márkánál, és nehezen változtatok. Évek óta ugyanazt a mosóport, öblítőt (ebben néha engedek, de ritkán), vajat, tejet stb.-t veszem. Általában egy boltba is járok, de itt persze nem lehet mindent megkapni, amit a családból szeretünk, így persze, hogy elmegyek a másikba is. De alapvetően szeretem a megszokott dolgokat. Nemcsak a vásárlásban, hanem úgy általában. Nem vagyok kényszeres, ha erre gondoltok, mert akkor az látszana a házunkon 😉  De az az igazság, hogy mostanában próbálok ezen lazítani, mert kicsit önmagam feladatául adtam, hogy LAZULNI KELL! 
 
2. Iszonyúan zavar, amikor valakinek a haja belelóg az ételbe. Az osztályunkban van egy kislány, akinek soha nem küldenek a szülei hajgumit, és ráadásul még csapzott is a haja. Kiderült, hogy nem is tud copfot / csurkát csinálni magának. Amikor velem vannak napköziben, ezt kértem tőle. Éppen így idegesített a Konyhafőnökben is, hogy a sztárok vagy nem sztárok hosszú hajjal főztek, és senki sem kontyolta fel. Pár évadot bírtam csak, de nemcsak emiatt. 😊 Továbbá a hideg kiráz, ha valaki csámcsog mellettem, azaz nyitott szájjal eszik, és látom az ételt benne. A családomban is van ilyen ember, de az illendőség miatt nem szólok (és mert idősebb), de idegesít. Ahogy a nyitott szájjal való rágózás is. 

Amikor a gyermekeim elkaptak egy pillanatot, hogy beszélek. :)

 Ők narrálták a képet is. :)
 
3. Nagyon szeretek és sokat is tudok beszélni. A legtöbb képen, amin rajta vagyok beszélek. :) Szeretem a társaságot és hajlamos vagyok arra, ha leül egy beszélgetés, akkor mindig bedobok valamit. Ennek ellenére nem vagyok hangos és harsány, és nem is szeretem az ilyen stílust. Kellemetlenül és zavarban érzem magamat olyan emberek társaságában, akik harsányak, és úgy érzik, hogy muszáj szerepelniük vagy kiabálniuk.

4. Rajongok a lakáskultúrás oldalakért és a Vintage-stílusért. Itthon mégsem ez a jellemző, de majd egyszer. :)

5.  Mindig is sok gyereket szerettem volna. Aztán azt mondták, hogy nem biztos, hogy lehet. És mivel lett, sok (mondjuk ez relatív kinek mennyi a sok), mindig hálás leszek értük.
 
6. Nincsenek nagy bakancslistát álmaim és vágyaim. Régebben szerettem volna körbebiciklizni a Balatont, de már nem tudom. A bokacsont törésem óta nem szívesen ülök kerékpárra. Ráadásul az Alföldön még el is biciklizek, de itt, Móron, ahol minden csupa domb-hegy és bukkanó, na ez nekem kihívás!

7. Nincsenek konkrétan kedvenc zenéim. Nem is igazán hallgatok zenét. Vagyis az autómban egyetlen zene szól, az pedig Vivaldi: Négy évszak. A gyerekeim szeretik és jól ismerik. Katámnak annyira tetszett, hogy ezért kezdett el hegedülni. De nincs a telefonomra letöltve zene, nem kapcsolom be a rádiót, ha egyedül vagyok, és nem szól a háttérben ilyen jellegű zene. Bár ami tény, hogy Vikidál Gyula és a P. Box örök kedvenc maradt. 
Ez, amikor kicsik voltak a gyerekeim így hangzott:
- Anya, meghallgatjuk azt a lovasat?
Ez a lovas:

8. Inkább lépcsőzök a lift helyett, csak akkor használom, ha nagyon muszáj. Kicsi és zárt, és utálom azt az érzést a gyomromban, amikor elindul és amikor megáll a lift.

9. Szeretem az állatokat, mindig is szerettem. De rettenetesen idegesítenek a vízben élő állatok. A halaktól kimondottan ideges leszek. De még az akváriumban lévőktől is. Valaki egyszer azt mondta, hogy náluk azért van akvárium, mert megnyugtatja őt, de én nem bírom a bamba fejüket. Bocsánat mindenkitől, aki halpárti. :) Ráadásul ha húsevő lennék (ami voltam egykor) sosem lennék képes csigát, kígyót, békát, kaviárt vagy osztrigát enni. Már a gondolattól hányingerem van, hiába mondják az ínyencek, hogy mennyire finomak.
 
 10. Régebben nagyon szerettem a sportokat. Minden sport közvetítést megnéztem. Éjszaka is fenn voltam, ha késő kezdődött az Olimpia, vagy Knézy Jenő (az idősebb) közvetített egy kosárlabda meccset. Szinte minden sportolót ismertem, tudtam, hogy ki kicsoda, de tényleg. Ma már nincs így. Elvesztettem a lelkesedésemet. Pedig egykoron nagy focirajongó is voltam, magam is sokat játszottam. Anyukaként a sakk lett a kedvencem, de csak és kizárólag a kisfiam miatt.😏

11. Ha lehetne, akkor összevásárolnék mindenféle fonott kosarat, mert nagyon szeretem őket, és szeretek beléjük pakolni. Amúgy is állandóan pakolok, még akkor is, ha nincs neki helye sehol a lakásban. De előbb-utóbb! :)

12. Ha (túl sok a ha) lehetne, szoknyákat vásárolnék magamnak, mert nagyon szeretem őket. Így is van, de van olyan, amelyik kb. 30 éve megvan, és nagyon szeretem. Kékfestős anyagból van, ami sohasem veszít népszerűségéből. Legalábbis nálam. 
 
HA van kedved, akkor a Te blogod oldalán is ossz meg 12 érdekes dolgot magadról! 

2 megjegyzés:

  1. Egyszer régen volt egy ilyen blogjáték pár dolgot megosztottunk egymással. Örülök hogy már többet tudok személyiségedről és bevallom van pár olyan dolog amiben hasonlítunk. Ennyi mindent hirtelen magamról nem tudnék felsorolni de a játék ötlete tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Megkerestem az előző játékot ha érdekelne?https://takarekoskonyha.blogspot.com/2014/01/ismerjuk-meg-egymast.html

    VálaszTörlés