2021. október 7., csütörtök

A nap kérdése # 1.


  Melyik dalt hallgatod a legszívesebben?

Nos, itt az első. :) Gondoltam, egy egyszerűbbel kezdem. :) 

Pár napja furcsa dolog történt velem. Énekelgetni kezdtem azokat a régi számokat, amiket egykoron hallgattam. Évek óta nem jutott eszembe a rockos időszakom, aztán egy ideje már régi kedvencek szólnak a fejemben. Bruce Springsteen, Sting, U2, Dire Straits stb., és persze a magyarok közül is vannak régi kedvencek. A gyerekek (a nagyobbik) kérdezgette, hogy mi milyen számokat hallgattunk régen. Az autónkban van egy válogatás, vagyis Férjnél, mert ő szereti, ha szól a zene. És nála mindig szól. Hasonló a zenei ízlésünk is, de tegnap este nosztalgiáztam.

Alapvetően nem vagyok egy nagy zenehallgató. Persze, vannak kedvenc zenéim, de már írtam régebben, hogy én valahol elmaradtam a 80-90-es években, és az akkori zenékben. Most nem a komolyzenére gondoltam, mert bár azt is szeretem (Vivaldi: Négy évszak! - Forever!), de most inkább a populárisabb műfajra gondoltam. 

Műfajban a rock áll a legközelebb, fiatalkoromban legtöbbször ilyet hallgattam. És, hogy a kedvenc dalom mi? Nos, hát ez:

Örök kedvenc.

Szerintem a magyar rocktörténelem 4 legjobb hangú embere énekel.  

ÉS NEKED?

2 megjegyzés:

  1. Fiatal kori kedvenceim egyike volt Beatles filmjüket kb. 4x láttam moziba! Zenéjüket mai napig nagyon szeretem bár ritkán hallgatom már. Régi időkből ABBA is kedvenc volt és magyarok közül Szörényi Levente és zenekara. Mai napig szeretem a jó zenét akár régi akár mai de már kiválasztott nincs:)

    VálaszTörlés
  2. A Beatlest én is szeretem, meg az Illés is a kedvencem volt nagyon sokáig. :)

    VálaszTörlés