2021. október 13., szerda

Vadas gombóccal

 Nálunk a vadas  nagyon megy. Már többször is írtam erről. EZT a receptet használom hozzá.

De most kivételesen zsemlegombóc készült hozzá. 

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 2 zsemle
  • 1,5 dl víz
  • 7 dkg vaj
  • 3 dkg vöröshagyma
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld

A zsemlét vágd kisebb, körülbelül másfélszer másfél centis kockákra, tedd tepsibe, és a sütőben 180 fokon pár perc alatt pirítsd meg, majd hűtsd ki. A vajat hevítsd fel, add hozzá az aprított vöröshagymát, és párold üvegesre. Keverd hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet. A tojást dolgozd össze a vízzel, ízlés szerinti sóval, őrölt borssal, add hozzá a hagymás keveréket, a pirított zsemlekockát és a lisztet. Keverd alaposan össze.

Ha a massza jól formázható, készíts belőle gombócokat. Tégy fel bőséges mennyiségű vizet forrni. Ha lobog, helyezd bele a zsemlegombócokat, és főzd meg őket körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Úgy tudod ellenőrizni, hogy elkészültek-e, hogy egyet kiveszel a vízből, kettévágod. Ha homogén, szedd ki, és tálalásig tartsd melegen.

Ezt a receptet egyébként valamilyen női újságban vagy blogban találtam, és elég jól működik. :)

Én csak tésztával szeretem.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A nap kérdése # 2.

  Ki után kaptad a neved? A nagypapám. Ő András volt, és az anyukám apukája, és mindenképpen azt szerette volna, ha ő utána neveznek el.  Az...