Nálunk a vadas nagyon megy. Már többször is írtam erről. EZT a receptet használom hozzá.
De most kivételesen zsemlegombóc készült hozzá.
Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
- 20 dkg liszt
- 2 zsemle
- 1,5 dl víz
- 7 dkg vaj
- 3 dkg vöröshagyma
- 1 tojás
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
A zsemlét vágd kisebb, körülbelül másfélszer másfél centis kockákra, tedd tepsibe, és a sütőben 180 fokon pár perc alatt pirítsd meg, majd hűtsd ki. A vajat hevítsd fel, add hozzá az aprított vöröshagymát, és párold üvegesre. Keverd hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet. A tojást dolgozd össze a vízzel, ízlés szerinti sóval, őrölt borssal, add hozzá a hagymás keveréket, a pirított zsemlekockát és a lisztet. Keverd alaposan össze.
Ha a massza jól formázható, készíts belőle gombócokat. Tégy fel bőséges mennyiségű vizet forrni. Ha lobog, helyezd bele a zsemlegombócokat, és főzd meg őket körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Úgy tudod ellenőrizni, hogy elkészültek-e, hogy egyet kiveszel a vízből, kettévágod. Ha homogén, szedd ki, és tálalásig tartsd melegen.
Ezt a receptet egyébként valamilyen női újságban vagy blogban találtam, és elég jól működik. :)
Én csak tésztával szeretem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése