2021. október 29., péntek

Megfázás és az aromaterápia

Szagallergiás vagyok. Ez nem egy betegség, vagy ilyesmi, csak egyszerűen nem bírok bizonyos szagokat, vagy szebben fogalmazva illatokat. Voltam allergia vizsgálaton, ami azt mutatta ki, hogy elvileg semmire, de tényleg semmire nem vagyok allergiás, bár az allergológus szerint "valamire mégiscsak az vagyok". :) Ez aztán a szakkifejezés!

Amikor még kettesben voltunk, gyakran használtuk a házban az aromaterápia hangulatát, stílusát és gyógyító erejét. Amúgy is romantikus alkat vagyok, és a gyertya jó ötlet. Olyan jó illat lengte be a házat, és ez fontos is volt. Aztán lettek gyerekeink, akik miatt nem hagytuk ott a gyertyát, noha egyszer sem kellett panaszkodnom amiatt, hogy olyan csinálnak, amit nem szabad. De mégis! Mikor nagyok lettek, már újra használtuk, és használjuk most is, bár megint kell vigyáznunk, amióta Ray a házban él velünk, mert ugye ő egy macska, és nem tudod neki megmagyarázni, hogy nem ugrálunk mindenhova és fel! :) De azért persze használjuk.
 
Mégis, vannak illatok, amiket szeretek. Ilyen pl. az eukaliptusz illata, amit szeretek és rendszeresen használok. Ha nem is mindig így, ilyen formában, de náthás időszakban rendszeresen csepegtetjük a párnánkra, mert az olyan jót tesz a léleknek és az orrnak is. :)
Itt van az ősz, lassan a tél, és megjelennek a betegségek, a megfázások. (Nem hoznám most ide a Covidot!) Az utóbbi időben többet szörcsögünk, szipogunk, mint szoktunk. Kicsit megint letértem a táplálkozásilag jó útról, amire újra oda kell figyelnem. De közben azért a jó illatokat se felejtsük ki!
Nemcsak segít a őszi, téli megfázások és megbetegedések alatt, hanem kedélyjavító is. A gyerekeim nagyon szeretik, amikor meggyújtjuk őket. Hiszem, hogy nemcsak a testre, hanem a lélekre is van gyógyító ereje, és ez nem egy amolyan ezoterikus gondolat, hanem a tapasztalat. :)


ITT találtam egy érdekes cikket, amit érdemes elolvasni és megfogadni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése