2016. február 20., szombat

Gyerekszoba varriációkra

Az a helyzet, hogy pár hónapja átrendeztük a gyerekek szobáját. A mi házunk kicsi, ahogy kicsi a gyerekek szobája is, kevés hely van benne. Nem is igazán használjuk másra az alvós szobákat, csak célirányosan alvásra. :) Van egy nagyobb szobánk, ahol a mindennapjainkat éljük. De aludni valahol kell. :)

Én sokáig alszom és aludtam a gyerekeimmel egy ágyban. Nem egyszerre (bár ismerek olyan családot, ahol ez jól működik), de nálunk nincs ilyen. Úgy gondolom, hogy a jó és nyugodt alvás érdekében mindenkinek legyen lehetősége a kényelmes alvásra.

Egyedül Zsófival csináltuk azt, hogy kiságyban altattuk (kezdő anyaként és első gyereknél úgy gondoltuk, hogy ez jó), ma már úgy gondolom, hogy nem az. Nem így csinálnám. Úgy értem, egy gyermeknek szüksége van az anyukájára, és miért ne bújna oda, ha szüksége van rá. Zsófia volt az egyetlen gyerekem, aki szinte végig kiságyban aludt, és aki szerette is. Most is nagyon szeret külön menni, külön aludni, és külön is játszik. 

Nimród születésétől fogva különc gyerek volt, soha nem bírta a kötöttséget, azt, hogy valami körbeveszi, így nagy küzdelem volt a kiságy, a babakocsi és a járóka is. Ő viszonylag sokáig aludt velem, mert anyafüggő :). Kata szintén. Néha még most is bekéredzkedik, és Kata, Nimród és én egy ágyban alszunk.
Zsófia már nem igényli ezt. Akkor szokta csak, amikor beteg.
De Nimródnak még most is nagy igénye, hogy "Anya, elaltatsz?", "Anya, foghatom a kezed, amíg alszom?" és még sorolhatnám...
Apának mindig biztosítunk azért egy helyet, mert neki szüksége van rá.Ő az én 4. gyermekem, csak már kicsit nagyobb.
Elég behatárolt a mozgásterünk e tekintetben, de muszáj megoldást keresni.
Persze, az a cél, hogy mindenki kényelmesen tudjon aludni.

Mivel kicsi szobáról van szó, nehéz bármi jót is kitalálni egy ilyen helyzetben. Egyébként a Pennyben lévő dobozok tényleg jó ötletnek bizonyultak :) De mivel én alapvetően doboz mániás vagyok, mindegy, hogy milyen doboz az, csak lehessen dobozolni...


Mivel nagyon nehezen tudtam feltölteni a képeket (valószínűleg újra kell telepítenem a telefonomat), megosztok néhány képet, ami nagyon bejött nekem :) És amit el tudnék képzelni, ha nagyobb lenne a gyerekszoba.

Mondjuk egy-egy ilyen ágy minden gyermekemnek. Persze én kicsit aggódnék, hogy leesnek az ágyról, lehet fordítanék rajta... De ez a legkevesebb :) És még az ágynemű is bejön. Zsófiának biztosan tetszene. És lehetne rendet tartani az íróasztalán is, meg a dolgai között... 
tamagy00.jpg

Ez mert olyan jó ötletnek tűnik. A gyerekeknek is, meg nekem is. Nimródnak bejönne a fekete, meg a csúszda, nekem meg a sok fonott kosár :) Mert hogy fonott kosár mániás vagyok.

tamagy03.jpg 

Maga az ötlet nagyon jó. Amikor gyerekként otthon éltem a Tiszavasváriban, akkor a házunkban volt egy szoba, ahol a ruhákat tároltuk. Amolyan gardrób, aminek most is nagyon örülnék, de ugye ennek sincs helye nálunk. Könnyebb így tárolni a ruhákat, mint hajtogatva.
Maga a színösszeállítás nem tetszik, de tényleg jó ötlet. 
tamagy04.jpg 

Nagyon bírom az olyan házakat (ahol persze sok a hely), ahol a házban van hinta bent a házban. Nálunk sajnos ez is megvalósíthatatlan. De milyen jó lenne, ha lenne erre lehetőség. Mostanában a sok esős napon erre gondoltam. Mert milyen keveset vitáznának és milyen jó mozgási lehetőség lenne nekik!
tamagy05.jpg

No, ez az, amit meg kint szeretnék látni a kertünkben. Ehhez persze kellenek nagy fák, amelyek még növésben vannak... De valami hasonlót jó lenne kitalálni valahová....
tamagy07.jpg
 Mivel a gyerekszoba kész, most jön valamelyik más terület :)
Folyt. köv...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése