Nem ínyenc, megszokott ételeket eszik és készít, de azokban nagyon profi.
Ilyen például a céklája.
Nagyon szeretem a céklát, de nem igazán szeretem az ecetes céklát. Az ecetet leginkább takarításra használom. Egyedül az beraknivaló uborkánál eszem meg.
Ti milyen gyakran fogyasztasz céklát?
Ez az erősen sötétpiros színű zöldség bőségesen tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat, melyek különösen értékessé teszik számodra: kálciumot, foszfort, káliumot, ként, jódot, vasat, mangánt, magnéziumot és rezet, ezen felül ritka nyomelemeket, mint a rudidium és a cézium. C, K, B1, B2, B3, P-vitamint tartalmaz. Magas vastartalmának köszönhetően serkenti a vörösvérsejtek termelődését, ezáltal pedig javul a vér oxigénfelvevő-képessége. Serkenti a belső szerveid működését, és elősegíti a méregtelenítési folyamatokat. Védi a szívedet és az eredidet, növeli állóképességedet, javítja immunrendszered védekező képességét. Fokozza a bélrendszer működését, hatékonyan tisztítja az emésztőrendszeredet a salakanyagoktól.
Feltesszük párolni vízben, köménymaggal, sóval
Megfőtt, öntünk rá citromlevet, cukrot. (Salátalevet kell készíteni hozzá.) És ezzel a citromos lével fel kell önteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése