2018. július 6., péntek

Egy ilyen otthoni könyvtár?

Vasárnap a lányaimmal nekiálltunk a könyveinket pakolni.
Rá kellett jönnöm, hogy sajnos nagyon kevés a helyünk. Azt mégsem mondhatom, hogy sok a könyvünk, igaz? Pedig tényleg van, én nagyon szeretem a könyveket, és gyűjtöm is őket, bár mostanában visszafogtam magam. Sok könyvem még otthon van Tiszavasváriban, az anyukámék őrzik, mert én nem tudom hova tenni. Pedig sok izgalmas és különleges könyv van közöttük, amit szívesen elolvasnék újra, vagy mert még nem olvastam, elsőnek.

Amikor vállalja, hogy lepakolja a könyveket, de egy idő után csend van...

Szeretek könyvtárba is járni, és szeretek kihozni könyveket. Zsófia lányom is szeret olvasni, amiért én nagyon-nagyon hálás vagyok.
Sokszor kerül az ember olyan helyzetbe, hogy keresztényként mit engedjen és mit ne engedjen olvasni a gyerekének. Erről viták és beszélgetések folynak komoly, hívő, keresztények között is.
Mit szabad olvasnia és mit nem, mi fér bele és mi nem.
Nekem is vannak bizonyos könyvek, amelyek nem férnek bele. Ilyen például a Harry Potter, ami számomra egy negatív töltetű könyv, még akkor is, ha azt mondják sokan, hogy ez a barátságról, küzdelemről, önmagunkért való kiállásról, az igazságról szól. Ez igaz, de leginkább számomra a varázslásról és a fekete mágiáról szól, amiről Isten egyértelműen azt mondja, hogy el kell határolódni.A nagy kérdés az, hogy általános iskolában lehet kötelező vagy választott olvasmány, és mit is tegyen egy keresztény anyuka ilyenkor... De ezt majd akkor kifejtjük, ha ez adott lesz. :)
ILYEN KÖNYVTÁRAT SZERETNÉK ITTHONRA
Írtam már nektek álmodozói hajlamomról és hogy szeretem tovább gondolni a dolgokat. És sokszor, amikor nekiállok lomtalanítani, mindig arról ábrándozok, hogy van még legalább 2-3 szobánk, és az egyik egy nagy könyvtár, aminek hangulata van. Például ilyen, mint ennek a képnek. Hát nem jó lenne?
Én biztosan nagyon élvezném!

2 megjegyzés:

  1. De jó,még egy könyvrajongó család! :) Ha vendégségbe megyünk, szinte 10-ből 9 helyen nincs is könyvespolc (csak egy hatalmas tv a falon), fordítva pedig mindig elcsodálkoznak, hogy milyen sok könyvünk van.

    VálaszTörlés
  2. Hát igen. Én nagyon szeretném, ha sok könyves polcom vagy szekrényem lenne. Nagyon szeretjük a könyveket.

    VálaszTörlés