2018. július 17., kedd

Hagymás-paris-zöldes kelt

Muszáj megosztanom még ma veletek a nagyon finomságos, neve nincs ételt, ami Férj az egyik új kedvencének tart.
Meg kell hagyni nagyon finom, nagyon gyors, és nagyon-nagyon....

Az alaptészta nagyon egyszerű.
Eredetileg 50 dkg réteslisztet ír, (én megcsináltam azzal is, de nem annyira szeretem a rétesliszt állagát), így én sima lisztet és teljes őrlésű tönkölylisztet használtam. Nagyobb arányban volt a fehér.
Kb. 2 dkg élesztőt felfuttattam 2,5 dl vízben (lehet kicsit több vizet használni). Tettem a tésztájába sót, és ennyi.
Kb. fél órát kelesztettem.

Aztán megfeleztem a tésztát, és kinyújtottam. Vágtam rá jó sok újhagymát, petrezselyemzöldet és paradicsomot. Ezt mindenkinek ízlése szerint ajánlom, mert tényleg úgy jó! Mi nagy hagymásak vagyunk, úgyhogy nem is volt kérdés.
A zöldségek tetejét megsóztam és "meglocsoltam egy kis olívaolajjal" :), ahogy Jamie szokta mondani.

Aztán harmadoltam a tésztát, és úgy hajtogattam. Jól összedolgoztam mindenhol a tésztát, és kicsit villával megszurkáltam, hogy átsüljön a belseje is. A tetejére is tettem egy kis olíva olajat.
És ez a vége. Nagyon finom, nagyon egyszer, és nagyon gyors.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése