Elkészítése: A
rizst megfőzzük bő vízben, leszűrjük, lecsorgatjuk a víztől. Lehet
hagyományosan is főzni, úgy, hogy előzőleg meg pirítjuk. Viszont ha
főzzük, kevesebb olajat használunk és szép fehér lesz a rizs. A hagymát
lereszeljük, és addig pirítjuk míg szinte szét mállik. A szójadarát sós
vízben megfőzzük, leszűrjük jól kinyomkodjuk, és rárakjuk a hagymára
fűszereket hozzáadjuk és kevés vízzel felengedve sűrűre főzzük, kb.15-20
perc. Mikor kész összekeverjük a rizzsel.
Főzhetjük
vegyesen barna és fehérrizsből is, csak ez esetben külön főzzük a
barnarizst mert lassabban fő meg. Egyébként a barnarizst inkább főzzük,
mint pirítsuk, sokkal jobban megpuhul!
Uborkasalátával vagy bármilyen salátával, igen finom egyszerű tápláló étel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése