2018. július 31., kedd

Majorannás rizs


Hozzávalók: 0,5 kg rizs, lehet barna is, 5 dkg szójadara, 2 fej nagy hagyma, 2 evőkanál majoránna, teás kanál őrölt kömény, olaj, só,

Elkészítése: A rizst megfőzzük bő vízben, leszűrjük, lecsorgatjuk a víztől. Lehet hagyományosan is főzni, úgy, hogy előzőleg meg pirítjuk. Viszont ha főzzük, kevesebb olajat használunk és szép fehér lesz a rizs. A hagymát lereszeljük, és addig pirítjuk míg szinte szét mállik. A szójadarát sós vízben megfőzzük, leszűrjük jól kinyomkodjuk, és rárakjuk a hagymára fűszereket hozzáadjuk és kevés vízzel felengedve sűrűre főzzük, kb.15-20 perc. Mikor kész összekeverjük a rizzsel.
Főzhetjük vegyesen barna és fehérrizsből is, csak ez esetben külön főzzük a barnarizst mert lassabban fő meg. Egyébként a barnarizst inkább főzzük, mint pirítsuk, sokkal jobban megpuhul!
Uborkasalátával vagy bármilyen salátával, igen finom egyszerű tápláló étel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése