2018. július 1., vasárnap

Előszó

Micsoda nagyszerű idő! Egyszerűen túl szép ahhoz - gondolja Kissné -, hogy a gyerekek a szobában maradjanak a négy fal közé zárva. Kiküldi tehát mindkét kislányát az udvarra játszani. Marika gondosan megágyazott babájának a babakocsiban, és sétálni viszi. Gabi mellette ballag, és arra vár, hogy ő is megkaphassa a babakocsit a babájának, ugyanis az ő kocsijáról leesett az egyik kerék.

Gabi bár egy ideig, azután egyszerre türelmetlen lesz. Keményen szól rá kishúgára, hogy adja oda már végre neki a babakocsit.
- De ez az én kocsim! - védekezik Marika. - Éppen most aludt el a babám. Most nem ébreszthetem fel!
Gabi dühös lesz. Kirántja Marika babáját a kocsiból, és a magáét teszi a helyére. Marika hangosan kiabálni kezd. Csak ezzel a fegyverrel tud nővére ellen védekezni.
Az anya kirohan a házból és kérdi mi történt. Marika ordítva követeli vissza a babakocsiját.

Ilyen és ehhez hasonló helyzetekkel az édesanyáknak naponta meg kell birkózniok. Ez a könyv nem akar nagyszerű elméleteket közölni arról, hogy mit tegyenek, és mit ne tegyenek az édesanyák. Egyszerű, hétköznapi esetekkel kapcsolatban akarja megmutatni, hogyan boldogulhatnak jobban az édesanyák a "nehéz helyzetek"-ben gyermekeikkel. A szerző nagyszerűen ért annak a bemutatásához, hogy a gyermekekkel felmerülő valamennyi probléma akkor oldódik meg, amikor az anya lelki magatartásából kiindulva dönt. Eközben csodálatos az, hogy Jézus Krisztus minden pillanatban kész megbocsátani, ha téves döntéseinket előtte, és alkalmilag a gyermekeink előtt is megvalljuk.

Hogyan oldotta meg Kissné a problémáját?
Egy pillanatig tanácstalanul állt. Végül odalépett Gabihoz, és szeretetteljes hangon így szólt: - Miért nem vártad meg, míg Marika magától odaadja a babakosit? Hiszen te már az én nagylányom vagy! És édesapa ma este biztosan meg fogja javítani a te kocsidat is!

Talán nincs sok lehetőség arra - kedves olvasó -, hogy problémáidat hasonló korú édesanyákkal megbeszéld. Talán bizonytalan vagy, hogy ebben vagy abban az esetben mit kell tenni. Ennek a könyvecskének az ötvenkét fejezete segítségedre szeretne lenni ebben, és új gondolatokat akar ébreszteni benned!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése