2019. március 22., péntek

Forever - Sorozatajánló

Forever. Ez egy szép angol szó.
De most egy másik Foreverről szeretnék írni.:)
Való igaz, hogy régen jelentkeztem már filmes vagy sorozatos beszámolóval. Hát igen, valóban az utóbbi időben nem nagyon volt ilyesmire időm. Pedig szeretném is. Így most egy régi kedvencemet hozom nektek, amiről még nem írtam, de mégis úgy érzem, hogy a kedvencem lett. Nagyon sajnálom, hogy csak 1 évadot élt meg. Nem is értem én sokszor a gyártókat. Amikor valaminek jó számai, statisztikái vannak, nézettsége és nagy rajongótábora, akkor egyszer csak leveszik a műsorról...
Igazából, amikor pár éve megnéztem, akkor csak kíváncsiságból kezdtem bele. Egyrészt, mert nyomozós, másrészt a főszereplője miatt, Ioan Gruffud miatt. Érdekes neve van, igaz?

Ezt olvastam a nevében kapcsolatban: Különleges neve van, melyet meg kíván őrizni. Az Ioan az angol John keresztnév walesi megfelelője, míg a Gruffudd valójában a Griffith családnév eredeti walesi alakja. Nem kívánta megváltoztatni, vagy angolosítani. Egyszer azt mondta: "Na és, ha nem tudják kiejteni? Mind megtanultuk már, hogy mondjuk azt, Schwarzenegger."
Szóval, még humora is van!

Ő egy walesi származású színész, aki remek filmekben teljesített és alakított, de akit valamilyen oknál fogva a szakma elfelejtett, vagy nem úgy foglalkoztat, pedig nagyszerű színész. Nekem az új kedvencem. Régebben is láttam már egy-egy sorozatban. Pl. a Ringerben, ami nem egy ismert sorozat, és abból is csak 1 évad lett. Tudjátok, mire kialakult volna, befejezték...
Kicsit ilyen szegény Ioan. Valahogy nem tud jól választani, pedig remek színész. Nagyon megkedveltem.

Szóval, gondoltam, megnézem ezt a sorozatot, és nem tudtam abbahagyni. Van ebben a pasiban valami... tehetségnek hívják. Még akkor is, ha egy állítólagos rossz filmválasztás miatt (Fantasztikus Négyes) nem foglalkoztatják annyira.
De ez nagyon jó sorozat.

Ami tény, hogy általában nem szeretem a misztikus filmeket, de inkább azt mondom, hogy az én kategóriámban ez még nem az. Hiszen, csak egy hallhatatlan nyomoz. :)
A történet egy halhatatlan férfiről szól, aki az évek során közel került emberekhez. Úgy ismerjük meg, hogy a fiának tartott öregemberrel él New Yorkban, és a helyi rendőri erőknek segít halottkémként. Egy tipikus nyomozós hangulat, viszont... nekem mégis több. Van benne elegancia, báj, intelligencia... Egy tényleg tipikus úriember, akivel szívesen elmenne az ember randevúzni, már ha fontos számára az ilyesmi.
És szerintem az egyik színész, akin nem fog az idő. Vagy ha fog is, akkor az nagyon jól áll neki.  

Szóval, Henry a halhatatlansága miatt elég sok tudást ragasztott magára az évek során, és már azok az apróbb pillanatok, amikor az előbbi megcsillan, olyasmit adhat a nézőnek, nekünk, amit nem tudunk mosoly nélkül hagyni. Olyan pillanatok, amit csak mi tudunk, meg ő. Amolyan cinkos összenézés-szerű...

Ráadásul a bűnügyek is elég jók voltak. Nem mondom, hogy mindegyik érdekes volt és nagyon tetszett, volt benne durva is, meg amúgy sem bírom a belső szervek kipakolását mindenki elé, de nem is ezért nézem... De volt köztük jó néhány egészen jól sikerült rész is.
  • Van benne izgalmas plusz szál (másik halhatatlan, aki nem annyira jó fiú, mint a miénk), de közben mégis más egy kicsit az érzésed felé, mert nem annyira gonosz...
  • Van benne egy jó fej barát, aki a fia, de mégsem mondhatja, hogy az, hiszen az egyik 70 múlt, a másik 200, mégis a 200 éves az, akin nem látszik. Judd Hirsch nagyszerű ebben is. Hasonló szerepben a Gyilkos számokban láttam, és valahogy ez jól áll neki. 
  • Van benne egy nő is persze, aki szerintem nagyon szép. Általában minden sorozatba tesznek valakit, aki a "Jó nő" kategóriában van, de ha én pasi lennék, nem biztos, hogy az én ízlésem lenne, de Alana de la Garza szerintem pont ez. Nagyon szépnek tartom. Ő a nyomozó.

Ioan Gruffudd telitalálat volt erre a szerepre. Az úriembersége, a világnézete, ahogy beszélt és bánt az emberekkel... ma kihalóban van. És vágyunk rá, hogy bárcsak itt lenne ez újra. Nemcsak a férfiakban, hanem úgy általában...
Szeretem ezt a sorozatot, és valószínűleg sokszor meg fogom nézni úgy is, hogy tudom, hogy miről szól. Azt hiszem, hogy amikor meglátom Ioant (és semmiképpen sem Johnt), ő Henry lesz. Nagyon sajnálom, hogy nem maradt meg ez a sorozat. Nem is értem sokszor a döntéseket, hogy bugyuta filmek maradnak, és a jók meg törlésre kerülnek. Pedig biztos lett volna még benne lehetőség. 
Sajnáltam volna, hogyha ez a fickó nem játszik több filmben, sorozatban, mert tényleg nagyon tehetséges, bármiben láttam, miatta néztem azt a sorozatot. Most újra van egy, amiben játszik, és amiben szintén nagyon nagy. Harrow a címe. Megnéztem, és magával ragadó volt. Kicsit más, mint ez, bár abban is halottkém (valahogy ráragadt ez), de az egy rejtélyesebb, másabb sorozat. Ausztrál, talán azért is más. Azt is érdemes megnézni. 
Hogy stílusos legyek: ION GRUFFUDD FOREVER!
És erősen a 20-as lista elején van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése