2019. március 27., szerda

Nyugi van! # Read a book

Nem is írhatnék most jobb lazulós feladatot, nem igaz? Mostanában ezt teszem.
Alig bírom letenni a könyveket, és csak olvasok és olvasok. Mert nagyon szeretek. És mert újra van időm. A táskámban mindig hordozok egy könyvet, biztos, ami biztos.
Amikor várom a gyerekeimet a Zeneiskolában, olvasok. Amikor úszni mennek, és én mondjuk nem úszom, akkor is olvasok. Reggel, amikor korán kelek és a gyerekek alszanak, olvasok. Ha mindenki lefeküdt, és csend van a házban, olvasok.
Most érzem, hogy az a 10 év, amit itthon töltöttem a gyerekeimmel, nem igazán adott lehetőséget arra, hogy ezt tegyem. Olvastam én, de volt úgy, hogy egy mondat után nem értettem, hogy mi van odaírva, annyira fáradt voltam. Volt olyan, hogy elolvastam egy oldalt, és fogalmam sem volt, hogy miről is szólt, és másnap újra kezdtem és újra, és nem is emlékeztem rá.

De most minden percét élvezem. Tényleg!
Tudjátok hogy van ez, ha az ember talál egy jó könyvet, akkor muszáj elolvasnia. Én mondjuk általában a rosszakon is végigkínzom magam, mert kíváncsi vagyok a végére. A filmeknél ezt nem mindig szoktam. :) Ha nem tetszik, akkor simán ott tudom hagyni.
És az is tény, hogy mostanában lazább jellegű könyvek kötnek ki nálam. A két dolog, amit szeretek: romantikus irodalom és krimi, nyomozós jellegű. Ezeket szeretem. Szívesen olvasok más jellegűt is, Férjjel például együtt olvassuk Mark Gungor: Férfi agy, női agy című könyvét, amit mindenkinek ajánlok. Akár házas, akár nem. Férjjel házaspáros, párkapcsolatos, gyereknevelőses könyveket szoktunk együtt olvasni. Mármint én olvasok, ő meg hallgatja. :) De jó így is, mert én szeretek hangosan is felolvasni.

És ennek hatványaként nagyon élvezem, hogy a gyerekeimben is alakul valami. Nagylányban már régen, hiszen vele járok könyvtárba, és bár ő nem mélyenszántó könyveket választ, leginkább kalandosat (anyja lánya :) ), gyorsan olvas. Kisfiam nem szeret olvasni, de kedvet kapott, és találtunk egy sorozatot, ami lelkesíti, vagy tetszik neki. Sok benne a rajz, és így könnyebben olvassa. Mindig mondja, hogy miért nem lehet minden matek, de hát egy olyan világban én nem élném túl! Bocsi, matekosok!
De ettől a látványtól mindenképpen elérzékenyülök!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése