Most gondoltam egy nagyot, és fasírtot csináltam belőle.
Tudjátok, nagyon be kell osztanom az időmet. Lehet, hogy rosszul csinálom, de eléggé kevés időm jut mindenre, a főzésre pedig nem is szeretnék túl sok időt. Inkább a gyerekek.
Szóval a karalábé! - A fasírt két személyre való, de én általában kicsi, apró fasírtokat készítek, mert a gyerekek jobban megeszik. Meg úgy cukibb is :)
Hozzávalók: 2 karalábé, 2 tojás, kb. 2-3 evőkanál liszt (itt lehet használni kukoricalisztet, vagy zabpehelylisztet is), zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma (nagyobb), olaj a sütéshez, fűszerek: só, vegeta, majoranna (de én ezt majdnem mindenbe teszek, mert nagyon szeretem)
kép innen |
1.
Mossuk meg a karalábékat, hámozzuk meg és reszeljük le. Nekem nincs
időm az apró reszelővel bíbelődni, így marad a nagylyukú :)
2. Megsózom, és kb. 10-15 percig állni hagyom. EZ minden fasírtnak jót tesz, hiszen ilyenkor kicsit összébb esik és levet ereszt.
3. Ezután jól kicsavarom, és beleütöm a tojásokat.
4. Hozzákeverem a lisztet hogy formázható masszát kapjak. Ebbe teszem az összetört fokhagymát (amióta van fokhagymaprésem nagyon boldog vagyok!), a fűszereket és vizes kézzel pogácsákat formázok belőle.
5. Megforgatom zsemlemorzsában - én mindent megforgatok, mert Férj így szereti. És megsütöm szép aranybarnára.
Ne haragudjatok, de képet nem készítettem.
Az a nagy igazság, hogy nincs igazán időm erre. De amikor egyszer újra elkészítem, és lesz időm, akkor megosztom veletek.
2. Megsózom, és kb. 10-15 percig állni hagyom. EZ minden fasírtnak jót tesz, hiszen ilyenkor kicsit összébb esik és levet ereszt.
3. Ezután jól kicsavarom, és beleütöm a tojásokat.
4. Hozzákeverem a lisztet hogy formázható masszát kapjak. Ebbe teszem az összetört fokhagymát (amióta van fokhagymaprésem nagyon boldog vagyok!), a fűszereket és vizes kézzel pogácsákat formázok belőle.
5. Megforgatom zsemlemorzsában - én mindent megforgatok, mert Férj így szereti. És megsütöm szép aranybarnára.
Ne haragudjatok, de képet nem készítettem.
Az a nagy igazság, hogy nincs igazán időm erre. De amikor egyszer újra elkészítem, és lesz időm, akkor megosztom veletek.
Ez annyira jól hangzik! Muszáj kipróbálnom! Köszi a receptet! :)
VálaszTörlésJól bizony! Szívesen! :)
Törlés