2019. március 19., kedd

Karalábéfasírt

NAGYON szeretem a karalábét. Levesnek, rántva és mindenbe :)
Most gondoltam egy nagyot, és fasírtot csináltam belőle.

Tudjátok, nagyon be kell osztanom az időmet. Lehet, hogy rosszul csinálom, de eléggé kevés időm jut mindenre, a főzésre pedig nem is szeretnék túl sok időt. Inkább a gyerekek. 

Szóval a karalábé! - A fasírt két személyre való, de én általában kicsi, apró fasírtokat készítek, mert a gyerekek jobban megeszik. Meg úgy cukibb is :)


Hozzávalók: 2 karalábé, 2 tojás, kb. 2-3 evőkanál liszt (itt lehet használni kukoricalisztet, vagy zabpehelylisztet is), zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma (nagyobb), olaj a sütéshez, fűszerek: só, vegeta, majoranna (de én ezt majdnem mindenbe teszek, mert nagyon szeretem)


Karalábé
kép innen
1. Mossuk meg a karalábékat, hámozzuk meg és reszeljük le. Nekem nincs időm az apró reszelővel bíbelődni, így marad a nagylyukú :)
2. Megsózom, és kb. 10-15 percig állni hagyom. EZ minden fasírtnak jót tesz, hiszen ilyenkor kicsit összébb esik és levet ereszt. 
3. Ezután jól kicsavarom, és beleütöm a tojásokat. 
4. Hozzákeverem a lisztet hogy formázható masszát kapjak. Ebbe teszem az összetört fokhagymát (amióta van fokhagymaprésem nagyon boldog vagyok!), a fűszereket és vizes kézzel pogácsákat formázok belőle.
5. Megforgatom zsemlemorzsában - én mindent megforgatok, mert Férj így szereti. És megsütöm szép aranybarnára.

Ne haragudjatok, de képet nem készítettem.
Az a nagy igazság, hogy nincs igazán időm erre. De amikor egyszer újra elkészítem, és lesz időm, akkor megosztom veletek.

2 megjegyzés: