2019. március 16., szombat

Vedd és olvasd!

Régebben már ajánlottam ezt a kis könyvet. Nagyon jó a gyerekeknek. Szeretettel ajánlom.
Gaál Éva rajzaival!!! (ő az én egyik kedvenc grafikusom.)
Sokszor úgy érzem, hogy nehéz jó könyvet találni, ami esti "mesélés" alkalmával felhasználható a gyerekeknek. Szeretem, ha a történetek igényesek, mondanivalót tartalmaznak. Nem ragaszkodom ahhoz, hogy mindig bibliai jellegű legyen, mert nagyon sok jó írás van, aminek az üzenete mást tartalmaz a gyerekek számára. Ilyen pl. a Moha bácsi meséi, amit már ajánlottam, és ajánlok is, bár úgy tudom, hogy hiánycikk. Sajnos.

Miután végeztünk a Moha bácsival, felmerült egy-két könyv, de aztán leszavaztam, és emellett döntöttem. Jól. Azt kell mondjam.
Meglepődtünk Férjjel, amikor esténként elkezdtük a történeteket elolvasni, megbeszélni. Sokszor meg kellett állni, és megbeszélni mi miért történik, de nekünk az a célunk, hogy a gyerekeink értsék a bibliai tanítások, hogy Isten mit miért tesz, ne csak betanult meg megszokott legyen. Lehet másképp gondolni dolgokat, de meg szoktunk beszélni az ellene-mellette lévő érveket is. (Bizony, olyan témák jönnek elő, mint az evolúció, a reinkarnáció, a szellemek ... hihetetlen, de ezzel van tele a világ, és a gyerekeknek tudniuk kell, (IGEN, KELL!) hogy mit tanít a Biblia ezekről.



Nem titok, szeretnénk, ha felnőtt korukra Isten mellett döntenének. Ezért nincs nálunk, adventistáknál gyerekkeresztség (a Bibliában sincs). Ez egy tudatos döntés kell, hogy legyen.
Melyik hívő szülő ne szeretné, hogy a gyereke egyszer majd Isten útját választja! Hát persze, hogy mindegyik. De fennáll annak a lehetősége is, hogy nem így fognak dönteni. Azt pedig nekünk szülőknek kell megtanulni elfogadni. Addig is, a mi meggyőződésünk az, hogy megismertetjük vele azt az Istent, akit mi szeretünk, ahogy mi látjuk őt, elmondjuk azokat a csodákat, amiket a MI életünkben tett, élményeket adunk nekik, rávilágítunk arra, hogy ISTEN SZERETETÉVEL VAN TELE A FÖLD! 
És ez a könyv jól van megírva. Szeretettel ajánlom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése