2020. június 16., kedd

Kókuszkocka


Folytatódott itthon a rendrakás, de tegnap kicsit lelassult a tempó, mert közben sok minden történt nálunk. Kutyaoltás és nyírás volt (nagyon viccesen néz ki Pogó), jöttek netet cserélni, mert hetek óta nem működött jól, szaggatott és nem volt használható, mosni és vasalni kellett, mert ilyen prózai dolgokat is meg kell csinálni, bár ezeket pont szeretem. Főzni is kellett, meg előkerestem a nyári szandálokat, cipőket, bár a így haladunk, nem igazán lesz szükség rá, hiszen mostanában esik. :) Férj kilomolta a bejárati ajtó előtt összegyűlt dolgokat. Ide kerültek dobozok, eltüzelni való dolgok, de ezekről majd később. :)

Most egy sütireceptet hoztam.
Férj nagyon szereti a Kókuszkockát, és én tényleg nagyon régen sütöttem már. Aztán nem olyan régen találtam egy receptet, amit gondoltam, kipróbálok, mert az eddig megsütött kockákkal mindig volt valami bajom, pedig többfélét kipróbáltam, és meg kell mondjam, hogy tésztailag (csak magyarosan!) ez a legjobb.
Nagy adag lett belőle, ez biztos! 
Egy egész tepsivel lett.

KÓKUSZKOCKA
30 dkg kristálycukor, 50 dkg liszt, 10  dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 3 dl tej, 2 egész tojás, 6 evőkanál olvasztott méz.
A fenti anyagból maszsát keverünk.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, vagy sütőpapírral kibélelt tepsit használunk, a sütőben aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, kockákra szeleteljük, amelyeket a következő krémbe megforgatjuk.
KRÉM
25 dkg cukor, 3 dkg kakaó, 3 evőkanál rum, 5 evőkanál tej, ezeket összefőzzük. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd 25 dkg margarint óvatosan a masszához keverünk. Ebben megforgatjuk a kockára szeletelt tésztát, majd kókuszreszelékben is megforgatjuk.
Ha a massza kezd sűrűsödni, visszatesszük a tűzhelyre, egy kevés tejet adunk hozzá, összemelegítjük, keverünk még hozzá egy kis margarint és a műveletet folytatjuk tovább.

2 megjegyzés:

  1. Ennyi munka után megérdemeltétek ezt a finom sütit ami nálunk is nagy kedvenc és a receptem hasonló:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Igen, szerintem is. Hétvégén utazunk, Férj megint kérte. :)

      Törlés