2022. december 10., szombat

#11 Esőillat és hideg

Nem, nem igazán szeretem az esőt. December van, tehát jobban szeretném a havat. Még akkor is, ha az a hidegebb, de akkor van rendben minden, ha az időjárásnak megfelelő csapadék esik, nem igaz? 
 
Ehelyett pedig napok óta esik, minden sáros és vizes. Állandóan kosz van a padlón, mindig fel kell mosni, és amikor a gyerekek megjönnek, meg kell szárítkozniuk, ha esetleg eláznak. Még akkor is, ha van esernyőjük. :)
 
Az esővel jár egy kis hideg is, amit nem szeretek. A hóval járót igen, de ezt nem. Már begyújtottam a kályhába, duruzsol a tűz, de még mindig hallom, ahogy kint esik. A járdán szétfolyik minden, és az ereszcsatornán is. Van olyan, amikor nem is bírja a csatorna tartani. 
 
Talán egyedül a kacsák bírják ezt a folyamatos esőzést, de már ebben sem vagyok biztos. 

Tudom, az eső jó. És szeretem is, nyáron például, amikor a forró napokban megjelenik a zápor, és megöntözi a kertet. Bár az nálunk elég kevés. - Ja, a lényeg, hogy elégedettek legyünk, nem igaz? :) - Nagyon szeretem az esőillatot a forró járdán. Ekkor azt érzed, hogy valami különleges csoda folytán mindentől megtisztul a föld, a levegő megtelik egy különleges illattal, amit muszáj érezned. Ilyenkor persze szívesen ki is állsz az esőre, mert jól esik. Fantasztikus, ahogy nyáron gőzölög a járda egy-egy esőzés után. 

De ilyenkor télen, ha kinézel, csak azt látod, hogy vizes, nem szereted, és reméled, hogy hamar elmúlik. Mert automatikusan fázni kezdesz. Nem? Még jó, hogy van egy duruzsoló kályhád, ami ontja a meleget, mert ettől jobb ötletem nincs. 
Hacsak egy vastag pulóver nem jöhet még számításba! 

De az eső jó. Fantasztikus hatása van. De most lehet, hogy örülnék annak a nyári zápornak, aminek jobb az illata. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése