2016. február 21., vasárnap

Büszkeség és balítéletes társasjátékos :)

Ha még nem mondtam volna :) olyan sokszor, akkor mondom újra.... Nagy rajongója vagyok a Büszkeség és Balítéletnek. És persze Jane Austennek is. Mert hát kit ne szédítene meg az az egész fíling, érzés és romantika, ami körbeveszi. Engem igen. Én egy romantikus ember vagyok. Nem kicsit, hanem nagyon!
És bár nem olvasom eredetiben (sajnos) ezt a klasszikus regényt, mivel elég gyenge az angolom, azért angolul szoktam nézni. Azaz... javítom magam: néztem régebben :) Amikor még néztem.
De minden Jane Austin mű, főleg a Büszkeség és balítélet és az Értelem és érzelem (a kedvenceim) - természetesen a BBC-s változat :) - lelkesít, ha találok valami ilyesmit.
Most ezt találtam. 
Nem annyira vagyok nagy társasjáték rajongó, régebben jobban szeretettem, most nincs időm rá, vagy inkább az a tudat van bennem, hogy amikor felállítjuk a táblát, érkezik sedre Kata, és mindent elborít, tönkretesz... nem tudom... 
De persze, ezt azért kipróbálnám. De ahogy utána néztem, magyarul, persze nincs... Csak az Amazonon található meg :(
Hát így valószínű, csak nézegetni fogom... :)
a doboz - vajon milyen titkokat rejt?

Néhány kép ami a társasjátékhoz tartozik:

Büszkeség és balítélet A játék: A Review
a bábuk
a tábla

Aztán mosolyogtam magamban, mert ráakadtam egy másik társasjátékra is: 
Ezt: 





A Marrying Mr. Darcy egy szerepjáték, ahol minden játékos Jane Austen regénye, a Büszkeség és balítélet egyik női karakterének bőrébe bújik. A játékosok feladata, hogy minél vonzóbbá tegyék magukat udvarlóik számára. Ezt a hölgyek többféleképpen el tudják érni: bálokat rendeznek, szépítik magukat, de a célt akár ravaszsággal is elérhetik. (Ez előrendelhető Magyarországon is. Itt találtam.)

Hát, azért én örülök, hogy  nekem van itthon egy saját Mr. Darcym.
Mert nem bánom én, akárki akármit mond:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése