2017. február 20., hétfő

A bicikli és Murdoch

Elektromos bicikli a népegészség megrontója

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de mostanában Férjjel ráakadtunk, és rákattantunk a Murdoch nyomozó rejtélyei című sorozatra.
Kapcsolódó kép
Különleges hangulata van ennek a sorozatnak, és Yannick Bisson pedig írtó szexi benne. Most komolyan!!!!
Ez a sorozat a  kanadai filmgyártás egyik ékköve, egy igazi, valódi kosztümös krimi. És még annál is több. Egy különleges utazásra hív minket ez a sorozat az 1800-as évek vége Montreáljába.
A sorozat legnagyobb erénye az, hogy adva van egy gyilkosság, és mégis, a maga egyszerűségével és intellektusával nem lesz unalmas krimi.
Megszoktuk már, hogy a modern, nyomozós, helyszínelős krimikben pillanatok alatt leolvasnak mindent és kinyomoznak mindent (CSI-s sorozatra gondolok, amiket egy darabig jó nézni, de aztán már unalmas és fárasztó lesz). Nekem éppen az tetszik benne, hogy a kor technológiai határai között mozog. A Murdoch-ban minden technikai felfedezés csoda-szerű, és persze a mi szexi nyomozónk talál ki mindig mindent.
Mi Férjjel nagyon élvezzük.
Ráadásul nagyon vicces is. Erről gondoskodik a Murdoch nyomozó főnökét alakító Thomas Craig, aki egy hihetetlen fazon...
Képtalálat a következőre: „murdoch nyomozó”
Annyira jó humora van, és egy igazi, egyszerű, tenyeres-talpas rendőr... Az egyik kedvenc szereplőm.
Persze, van benne szerelem, amire sokat kell várni, és kínlódósnak is tűnik, de ez minden sorozatban van, és ennek még ez is jól áll:
Képtalálat a következőre: „murdoch nyomozó”
Meg van a nyomozónak egy jobbkeze, aki szerintem szintén nagyon vicces, és akinek a maga módján szintén jól vág az esze...
Képtalálat a következőre: „murdoch nyomozó”
A sorozattal kapcsolatban nagyon fontos megemlíteni, hogy korhű.
Szerintem minden évad egyre izgalmasabb, nem laposodik el. Az említett CSI-s sorozatok egy idő után unalmassá válnak és fárasztóvá, mert fogod tudni, hogy melyik szereplő mit fog mondani vagy tenni.  Higgyétek el nekem, nagy krimirajongóként mondom ezt... :) Valahogy magával tud ragadni. Már a 8-9. évadnál tart a sorozat, és még mindig izgalmas az egész, lendületes, tartalmas. Úgy látom, hogy az írók is lelkesek és komolyan veszik, amit csinálnak. Egy rész 40-45 perces sorozat többnek tűnik, olyan izgalmas...
Ha szeretitek a klasszikus krimisorozatokat pl. az Agatha Christie-féle Poirotokat, akkor ez kötelező!

De alapvetően nem erről akartam írni... Csak ezen a képen akadt meg a szemem:
Képtalálat a következőre: „murdoch nyomozó”
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretek biciklizni. Murdochunk is mindig mindenhová kerékpárral jár, és ez olyan aranyos, mert ugye ebből látszik, hogy nemcsak szexi, hanem sportos is (nem beszélve arról, hogy favágó is volt)...
Szóval sokszor láttam mostanában, meg főleg tavasszal és ősszel elektromos biciklivel közlekedő idősödő néniket és bácsikat. Csak ülnek a biciklin, rendületlenül néznek előre, néha kiteszik a kezüket, ha le akarnak fordulni a főútról, de te meg izgulsz (miközben mögötte haladsz autóval), hogy vajon mi fog történni vele. Néznek rendületlenül az útra, nem mozdulnak, nem figyelnek, nem csinálnak semmit. Engem idegesítenek, rosszul vagyok tőle.
Mondjuk tuti biznisz, az biztos.

- Tekerem én, csak jó, hogy ha elfáradok, akkor pihenhetek menet közben... ritkán látok tekerni embereket, max. hegymenetnek fel, és itt Móron azért van sok hegymenet...

- Nem akarunk izzadtan a munkahelyre menni, mert ciki és kényelmetlen, hogy van egy mozgáslehetőség, ahol kicsit izzadhatnánk... de nem!

- Tudjátok, "mozgok én eleget", ki-és bemegyek a házba, de azért "fáj a hátam", "magas a vérnyomásom", ez éppen elég! Mozgok, amennyit kell, de nem akarok többet, mint lehetne. Mit nekünk szívinfarktus, agyvérzés, ízületi betegségek, elhízás!!!

Úgyhogy én most úgy vagyok vele, hogy alig várom, hogy már tavasz legyen, és kimehessünk a gyerekekkel biciklizni, mert BICIKLIZNI JÓ!
És mert Murdoch is biciklizik... :)

2 megjegyzés: