2017. szeptember 28., csütörtök

ABC # A, Á

Az első betűk között volt az A betű, amit minden gyerekem megtanult. De szerintem nemcsak az enyém. Hiszen olyan fontos szavak kezdődnek vele, mint ANYA és APA. Ez volt az első, amit én megtanítottam velük, amikor még kicsik voltak. Mert fontosnak éreztem, hogy felismerjék ezt a betűt. Így akárhová mentünk, mindenhol kerestük az ANYA és APA betűt.
Nekem ugye még ráadás is, mert ANDREA betű is, és ez mégicsak én vagyok... :)

Nimródkám nem lelkesedik túlságosan az írásért, de már nem dünnyög. Én fontosnak tartom a kézírást. Zsófinál is bevált, mert még tavaly nagyon sokat küzdöttünk és szenvedtünk a külalakkal, addigra mára, azaz 4. osztályra kialakult egy elég szép formájú írása. Szinte már látom benne az egyéniségét.
És igen, én sokat íratom a gyerekeimet. Lehet azt mondani, hogy úúúúúú, de kegyetlen. És igen, és sokat számoltatom a gyerekeimet... úúúúúúú! De nem sokat tanulunk minden nap, mert én nem hiszek abban, hogy sok házit kell adni.
A mi tanítóink jól csinálják kevés házi van, nem kell még a gyerekkel este 6-kor tanulni, hogy még nehezebben menjen neki. Mondjuk nem járnak napközibe, vagy legalábbis nem maradnak az iskolában minden nap, és ez nekem nagyon bevált. Meg nekik is. De erről majd később mesélek.
Hamarosan.






Egyébként egyre jobban alakul a kisfiam írása. Nem baj, hogy már másodikos, szerintem jót tesz neki, hogy minden nap, vagy minden másnap ír egy-egy betűt. 
Volt, hogy összekeverte, hogy nem jól kapcsolta, nem jutott az eszébe, hogy írjuk és hasonló problémák volta, a külalakról nem is beszélve. Én pedig egy olyan típusú emberke vagyok, akinek fontos a szép írás. Tudjátok: GRAFOMÁN! :)
Szerintem egész jól halad vele. Míg az elején látványosan szenvedett, mostanra rájött, hogy gyorsan megír egy betűt, és mindenkinek könnyebb lesz.

De egyébként ezt csináltam Zsófival is. Még harmadikban is nagyon csámpás volt az írása. Hol jobbra, hol meg balra dőlt, hol kicsi volt, hol nagy egy szón belül. Így elővettük a másodikos vonalas füzetet, és másoltunk, írtunk sokat. A külalakja neki is nagyon sokat változott, már mondhatom azt rá, hogy jó. Talán még ötöst is adnék neki... :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése