2017. szeptember 26., kedd

Csúcs Túrós

Emlékeztek még a Csúcs Mákosomra?
Nos, akkor ez a Csúcs Túrós... :)

Tegnap házaspáros kör volt a gyülekezetünkben. Sajnos én Férj nélkül mentem, mert ő délutános volt. A gyerekek sem voltak, mert közben megjöttek anyukámék, és ők vigyáztak a gyerekekre. Kicsit nyugis volt így a délután, de persze jobb lett volna Férjjel kettesben. Mégiscsak Házaspároknak szóló beszélgetések voltak, ám így is jó érzés volt, hiszen megtapasztalhattuk, ahogyan Isten munkája és szeretetet beérik. Egy olyan házaspár, aki 17 éve boldogtalan, küzdelmes és nehéz házasságban volt, most arról számoltak be, hogy boldogok és SZERELMESEK. És olyan jó volt látni rajtuk, hogy tényleg!
Nagyon hálás vagyok Istennek ezért a tapasztalatért.

A beszélgetés után persze jön a közös vacsora és a sütizés.

Amikor ezt a fajta kalácsot sütöm, mindig az a kérés, hogy "anyag" legyen benne. Ezt persze a fiúk kérésére szoktam (itthon és a gyülekezetben), de úgy gondoltam, hogy kedvezek magamnak is, és mivel nálam minden tekintetben a TÚRÓ élvezi az előnyt (lásd: Túró Rudi, Túrógombóc, Túrós tészta, Túrós sütik minden mennyiségben) hát készítettem egyet, hogy én is örüljek.
Nem mintha az ismerőseim nem örültek volna :)

A tésztájának a receptjét nem írom le, mert azt a Csúcs Mákosnál megtaláljátok.



A túrós töltelék pedig egyszerű. Biztos mindenki kikísérletezte már, hogy hogyan szereti.
Nos, én ebbe is tettem "anyagot" rendesen. 1 kg túró van benne, - ezt az adatot tudom pontosan. A többit szemre és ízre készítem. Teszek bele kristálycukrot, vaníliás cukrot, 2 citromhéjat reszelek bele, van, aki nem tesz bele tojást, én szoktam. Ebben 2 van. És van benne búzadara is egy kicsi, az állaga miatt.

Mivel a tészta adagból két rúd készül, így most - gondolván kisfiamra, aki nem eszik mazsolát -, az egyikbe tettem, a másikba nem. Persze mindenhogy finom, de én mazsolafan vagyok, így nagyon kellett küzdenem azért, hogy ne tegyek bele. Persze, sikerült. Mert kisfiam megígérte, hogy enni fog belőle.
De sajnos nem sikerült ezt megtartani, mert nem volt túrógombóc formája. :(
Nagyon rejtély az én gyermekem.
Mi azért megettük :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése