2017. szeptember 29., péntek

Meggyes pite

Tény, ami tény, főzök és sütök én rendszeresen, szinte minden nap, de most csak alapfőzésen vagyok. Mindig valami gyors és sietős ételt készítek, olyat, ami volt, ami gyorsan elkészíthető, mert mostanában máshogy kell beosztanom az időmet.

Az utóbbi időben a főzés csak a szinten tartás szintjén van, ha mondhatom ezt.
Persze sok mindent szeretnék kipróbálni, megsütni, megfőzni, de ahhoz idő kell.

Azért most hoztam egy régi kedvencet, amit akkor szoktam elkészíteni, amikor úgy ennék valami süteményt, ami gyors és amiben meggy van. Magában nem szeretem a meggyet, de süteményekben igen.

Ez pedig a meggyes pite:
6 tojásból készítem általában a piskótát.
Ahogy azt nagymamámtól tanultam, 6 tojás fehérjét kemény habbá verem, és a végén teszem bele a 6 kanál cukrot. Bár én nagyon kevés cukrot használok, de használom... Emellé teszek hozzá 2 tasak vaníliás cukrot, egy pici vizet, sót. Jól összedolgozom. Amikor már fényes, akkor teszem bele a tojás sárgáját egyesével.
Aztán hozzákeverem a meggyet (lehet befőtt - amit lecsepegtetek, vagy lehet fagyasztott, amit szintén :), de egy kis búzadarában meg szoktam forgatni, és az segít abban, hogy ne ázzon el a tészta, meg egy kis diót. A dió nekem minden süteményben nyerő! Nagyon szeretem.

Összekeverem, teszem bele sütőpapírt, majd megsütöm.
És megeszem.
Leginkább én :)
De  nagyon finom :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése