2017. szeptember 6., szerda

Kihívás # Tornáztasd meg a nyakadat!


Az utóbbi időben sok egészségügyi problémám van. Sokat fáj a fejem és a nyakam. A fejfájásaim, migrénes szinten - azóta kezdődtek, amióta Kata megszületett. Előtte nem voltak ilyen jellegű problémáim, de most - időváltozást érezve - erős fájdalmaim szoktak lenni.
Nagyon figyelek arra, hogy sok folyadékot igyak, és mozogjak, de a mozgás alapvetően kevés az életemben. A nyáron ezek elmaradtak. Kirándultunk sokat, mászkáltunk sok fele, de mégis valahogy nem volt az igazi. Hiányérzetem van.

Éreztem a nyáron az aktív mozgás hiányát, azt, amihez alapvetően hozzá van szokva a szervezetem.
Mert amikor otthon voltam, és mondjuk feladatom volt, akkor is inkább a sorozatomra zizzentem rá, ami nem volt kellemes sem a hátamnak, sem a nyakamnak, sem az ülőgumóimnak.

Nem vagyok egy nagy telefonozós, bár szoktam használni, de arra nagyon figyelek, hogy a tartásom jó legyen. Tudatosan figyelek rá.

Volt egy időszak, amikor rendszeresen szédültem, de olyan szinten, hogy forgott az egész szoba. Mivel soha nem volt vérnyomás problémám, nem értettem. Alacsonynak alacsony volt, az igaz. Az az igazság, hogy a családom többsége a magas vérnyomással küzdött.
Elmentem orvoshoz, kivizsgáltak, kiderült, hogy semmi bajom, teljesen, tökéletesen egészséges vagyok. Mégis valami nincs rendben...

Ezért elhatároztam, hogy még jobban oda fogok figyelni magamra.
Így minden reggel, amikor felkelek, tornázok egy kicsit. Terveim szerint, amint beindul az iskola többet. :)
Hajnalban, amikor felkelek, kimegyek, és légzőgyakorlatokat végzek. Pogó kutyánk ebben lelkesen támogat. :) Aztán végzek kar-és vállkörzéseket, csípő-és derékkörzést, olyan gyakorlatokat, amelyek megmozgatják, vagy legalábbis beindítják, bemelegítik a csontjaimat, izmaimat.

Még ha kevésnek tűnik is, és tudom, hogy az, ettől függetlenül jó érzés.
Tervben van, hogy újra elkezdek sportolni, mozogni. Azt nem tudom, hogy tudok-e menni majd edzőterembe, az a a baj, hogy nem tudok nagyobb súlyt emelni és megtartani a kezemmel, de valamit biztosan kitalálok majd. Tervben van, hogy folytatom az úszást, és az is, hogy többet biciklizünk a gyerekekkel.
De ha nem is fog minden megvalósulni, azért a reggeli nyaktorna és a testmozgás megmarad.
Tedd te is ezt!

SZOKTÁL REGGELENTE TORNÁZNI?
RÉSZESE A MOZGÁS A MINDENNAPJAIDNAK? Anyaként, vagy dolgozó nőként hogyan tudod ezt megoldani? Mindenképpen érdekel!

1 megjegyzés:

  1. Hűha, nekem nagyon hasonló problémáim vannak. Fejfájás, szédülés... Frontérzékenység.

    VálaszTörlés