2017. szeptember 5., kedd

Sült krumpli - zöldségfasírttal - uborkasalátával

Még nem annyira jöttem bele a főzésbe.
Ugye szerintetek is érthető, amikor 3 hétig nem főztem, és közben nagyon finomakat ettem :)
Viszont a családot meg etetni kell, így most ez készült:


A krumplit apró kockára vágom és berakom egy tepsibe olajjal és sóval, és maximum 2 fajta fűszerrel (nálam a majoranna mindig az egyik). Nem ízesítek túl, de sózni alaposan kell, mert úgy lesz íze. És tepsiben megsütöm a krumplit.

A zöldségfasírthoz mexikói alapot használtam. Megfőzöm, és ugyanúgy, ahogy a fasírtot szoktuk, pirospaprika, só, fokhagyma, ételízesítő (ha használtok), 1 tojás - én szoktam beletenni, de lehet nélküle is, beáztatott szikkadt zsemlét, de én zabpelyhet szoktam helyette.
Aztán összegyúrom és pogácsákat formálok belőle, majd kisütöm.

Az uborkasaláta meg uborkasaláta. Nagyon szeretem.
Uborka lereszel, megsóz, teszek rá pirospaprikát, fokhagymát (!!!), és citromlét. Nem használok ecetet, egészségtelennek tartom. Aki szereti, tehet rá tejfölt.

6 megjegyzés:

  1. Nem főztél 3 hétig? Mázlista.... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) van, amikor így sikerül. De most visszaállunk az iskolai rohanásra, így minden nap bepótolom. Majd mesélek! :)

      Törlés
    2. Ja, és még blogok olvasására sem volt időm... :(

      Törlés
  2. Jól leamortizáltak a gyerekek. :)

    VálaszTörlés
  3. Jól leamortizáltak a gyerekek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, az augusztus vége és a szeptember eleje ilyen. Nagytakarítás, ruhaválogatás, lomtalanítás, fabehordás, ablakpucolás, mosás-vasalás stb. Még mindig nagyüzemben vagyok ruhaválogatás terén, mert hely az meg nincs :) :)

      Törlés