2018. január 3., szerda

Bögrés mákos

Kata nagy mák rajongó. Már mondja egy ideje, hogy süssek máktortát. Ezt persze Bartos Erika egyik versének köszönhetjük, ahol mindig felsorolja a sokféle, finom mákos dolgot. Amiket Kata kér is, hogy készüljön el...

Úgyhogy ezzel kezdtük az évet. Mi más lehetne ez, mint valamilyen bögrés sütemény. Mivel nagyon szeretjük a mákot, ezért egy ilyet készítettem, kb. 10 perc alatt.


BÖGRÉS MÁKOS

 Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 10 deka margarin
  • 1 bögre cukor (2,5-3dl)
  • nem egészen 1 bögre tej
  • 1 bögre darált mák (vagy dió, mandula stb.)
  • 1 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
A hozzávalókat mixerrel összekevertem, egy közepes tortaformába tettem. Mivel én szilikonformát használok, azt nem kell, de ha esetleg Te nem, akkor ki kell vajazni és lisztezni. Tűpróbáig sütöttem (ez az egyik kedvencem a szakácskönyvekben :) ) 180 fokon. 
Még három nap után is puha és olyan, mintha friss lenne, így szoktam dupla adagot bekeverni, és egy nagy tepsivel sütni.


Lehet készíteni hozzá sodót, de mi így, szimplán szeretjük. Azért ide írom, hátha valaki még édesebben kéri :)
A sodóhoz:fél liter tej, fél csomag vaníliás pudingpor, 3-4 evőkanál cukor
Vaníliasodót a felsorolt hozzávalókból ugyanúgy készítek, mint egy sima pudingot.
Tényleg finom. Férj maga elé vett egy tányérral, és hirtelen elfogyott a fele :) 
Pedig nem is édes szájú...

2 megjegyzés:

  1. Akkor én most ezt megsütöm! :) Köszönöm, hogy megosztottad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök. Szerintem nagyon fog ízleni. Nekünk bejött.

      Törlés