2018. január 30., kedd

Kókuszgolyó karobbal

A gyerekeim nagyon szeretik a kókuszgolyót. Így nagyon sűrűn is csinálom meg. Iszonyú mennyiség fogy el belőle. Mert semmi bonyolult nincs benne, és gyorsan megvan, és egyébként is.
Ráadásul a kislányom osztálya is nagyon szereti, amikor készítek valami finomságot. Ezt a gyors sütit a szülinapjára küldtem.

Hozzávalók: 
50 dkg darált keksz, 5 evőkanál kristálycukor,  2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 1 rumaroma, 2 evőkanál karob, (lehet kakaóval, de én sütikhez karobot használok) 4 dl növényi tej.
Kókuszreszelék a forgatáshoz.
A kekszet a kétféle cukorral, a puha (szobahőmérsékletű) vajjal, a rummal, a karobbal meg a tejjel összegyúrjuk. Akkor jó, ha összeállt és a cukor is elolvadt benne.
A masszából nedves kézzel kb. 35 gömböt formálunk (mi a kicsiket szeretjük, így nekünk több szokott lenni belőle). Majd megforgatjuk kókuszreszelékben.
A tej miatt elvileg a hűtőszekrényben kell tárolni, de nálunk nagyon hamar elfogy.

Azon gondolkodtam mostanában, hogy kókuszzsírral megpróbálom kiváltani a vajat, de még nem mertem megcsinálni, mert most nem olyan régen jutottunk el addig, hogy kisfiam megeszi a kókuszt. És ez most ünnepnap. Mert eddig azt sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése