2018. január 18., csütörtök

Brassói

Három kedvencem is megtalálható ebben az ételben. Szója, hagyma és krumpli. 
Nagyon szeretem, nagyon finom és egyébként is :)

Aki szereti a brassóit, az szeretni fogja ezt is. Mi nagyon szeretjük.


 A szóját én így készítem:
1. A szójacsíkot sós vízben megfőzöm. Nem kell sokáig főzni, csak éppen hogy. Tudom, ez furcsán hangzik, de úgyis mindenki látja, hogy milyen az, amikor még nem főtt szét. Aztán leszűröm, és hideg vízben áztatom. Aztán jól kicsavarom, és a kiválasztott fűszersóval megszórom.
Én ezeket használom:
Képtalálat a következőre: „gyros fűszersó”

2. A krumplit, burgonyát, kolompért, pityókát - vagy ki hogy hívja - meghámozom és hosszúkásra vágom.
3. Jó sok hagymát is pucolok az ételhez. Mi nagy hagymarajongók vagyunk, rengeteg fogy belőle.
4. Aztán egy tepsibe beleteszem a krumplit, a hagymát és a szóját. Meglocsolom egy kis olívaolajjal :), és megsütöm.
És nyami, nagyon finom...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése