2018. január 23., kedd

Fahéjas puffancs

Tény, ami tény, hogy a legjobb sütireceptjeimet az anyósomtól szerzem.
Ő nagyon ügyes, nem is érek a nyomába, nem mintha tervezném vagy szeretném. Nem vagyok amolyan versengős és versenyzős típus.
Gyermekkoromban is, amikor bármit játszottunk, akár társasjátékoztunk, akár bújócskáztunk, vagy kidobósat játszottunk, nem okozott gondot, ha vesztettem. Ellenben a testvéremmel, akiben mindig is volt egyfajta nyerni akarás, mindig az első akart lenni mindenben. Kicsit még most is ilyen, pedig már jóval 40 felett vagyunk :)

Nos, anyósomtól kaptam ezt a finom sütireceptet.
És tényleg finom.
Higgyétek el, egy tepsi nem tart sokáig.

Hozzávalók:
40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg cukor, 4 tojás, 1 kg alma, 2 evőkanál cukor, 2 vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 1/2 citrom leve, 1/2 teáskanál őrölt fahéj, csipet só

1. Az almákat felkockázzuk, meglocsoljuk a fél citrom levével. és a két evőkanál cukorral.
2. A margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot habosra kikeverem.
3. Egyenként teszem bele a tojásokat.
4. Ezután jön a liszt+ só + sütőpor + fahéj = rászitáljuk a masszára.
5. Bele az almadarabok
6. Margarinnal kikenjük a tepsit, majd kanállal ráhalmozom, és megsütöm.
7. A végén porcukorral meghintem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése