Tény, ami tény, hogy a legjobb sütireceptjeimet az anyósomtól szerzem.
Ő nagyon ügyes, nem is érek a nyomába, nem mintha tervezném vagy szeretném. Nem vagyok amolyan versengős és versenyzős típus.
Gyermekkoromban
is, amikor bármit játszottunk, akár társasjátékoztunk, akár
bújócskáztunk, vagy kidobósat játszottunk, nem okozott gondot, ha
vesztettem. Ellenben a testvéremmel, akiben mindig is volt egyfajta
nyerni akarás, mindig az első akart lenni mindenben. Kicsit még most is
ilyen, pedig már jóval 40 felett vagyunk :)
Nos, anyósomtól kaptam ezt a finom sütireceptet.
És tényleg finom.
Higgyétek el, egy tepsi nem tart sokáig.
Hozzávalók:
40
dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg cukor, 4 tojás, 1 kg alma, 2
evőkanál cukor, 2 vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 1/2 citrom leve, 1/2
teáskanál őrölt fahéj, csipet só
1. Az almákat felkockázzuk, meglocsoljuk a fél citrom levével. és a két evőkanál cukorral.
2. A margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot habosra kikeverem.
3. Egyenként teszem bele a tojásokat.
4. Ezután jön a liszt+ só + sütőpor + fahéj = rászitáljuk a masszára.
5. Bele az almadarabok
6. Margarinnal kikenjük a tepsit, majd kanállal ráhalmozom, és megsütöm.
7. A végén porcukorral meghintem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése