2019. február 14., csütörtök

Filmajánló - Kapj el, ha tudsz!

 Kapj el, ha tudsz (Catch Me If You Can, 2002)

Nem vagyok DiCaprio rajongó, sőt, kimondottan nem tartozik a kedvenceim közé. Nem szeretem. Pedig mondják, hogy nagy, meg jó színész, de engem valahogy idegesít az egész lénye, személyisége. Még akkor is, ha közben tudom, hogy nagy természetvédő, vega, és meg akarja menteni a Földet.
Persze ebben az is benne van, hogy két filmjére emlékszem, amit nem szerettem, és valószínűleg ez a meghatározó azóta is. Az egyik a Titanic (igen, ez van, utálom azt a filmet, kimondottan idegesít), a másik pedig a Rómeo és Júlia. Na, az sem jött be, így Caprio nálam nem lett kedvenc.
Annak idején sem miatta fogtam bele ebbe a filmbe, hanem Tom Hanks miatt, akit viszont kedvelek.
És alapvetően azt kell mondjam, nem csalódtam.

Szeretem az igaz történeteken alapuló filmeket, kivéve ha háborús, azokat nem szoktam megnézni. Számomra mindig kérdéses, hogy mennyire fedi a valóságot az adott film. Annak idején, amikor erről írtam, akkor is utánajártam a film valóságának, mert ez engem érdekel. Szóval kíváncsi voltam, és most is utánajártam annak, hogy vajon tényleg minden úgy van, ahogy a filmben? Úgy ismerjük meg ezt a csaló fiút, olyan helyzetekbe keveredik, amiről azt mondhatjuk, hogy nehéz elhinni, hogy megtörténtek. De állítólag meg.

Ha a vastag címre kattintasz, megnézheted a filmet. Szerintem megéri,még akkor is, ha elég hosszú a film.

Tartalom:
Frank W. Abagnale dolgozott orvosként, ügyvédként, és egy nagy légitársaság másodpilótájaként – és mindezt a huszonegyedik születésnapja előtt. A szélhámosság nagymestere emellett briliáns csekkhamisító is volt, szakértelme több millió dollárt hozott neki a konyhára. Carl Hanratty FBI ügynök legfontosabb küldetésének tartotta, hogy elkapja Franket, és a törvény színe elé vigye, de Frank mindig egy lépéssel előtte járt, és a hajsza folytatására kényszerítette…
Kapj el, ha tudsz (Catch Me If You Can, 2002)

Hogy mi az igazság a filmhez képest, nos ITT egy-két dolgot megtalálsz.
Mindenesetre jó kis film volt, szeretettel ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése