2014. december 4., csütörtök

Dorkasz

Ez az időszak az adakozásról szól. Arról, hogy ha több dolog van az életünkben, mint amire szükségünk van és volna. A Biblia egyik jól ismert női alakja Dorkász, más néven Tábita, egy joppei keresztény nő, akit Péter feltámasztott a halálból. (Apcsel 9,36-43)
Csodálatos szolgálatot végzett e tekintetben. Figyelt az emberekre, a szükségleteikre, gondoskodott róluk, ruhákat készített nekik. Az egész élete és munkája a másokért élésre és az odafigyelésre tanít.
Engem legalábbis.

Nem olyan régen szembesültem azzal, hogy nagyon sok ruhánk van itthon. Nem vettük, hanem mi is kaptuk őket. Hálás is vagyok a gyermekeim öltöztetőinek (ahogy én hívom őket a Madaras Család Stylistjainak), mert nagyon sok pénzt megspóroltunk azon, hogy nem kellett ruhát vásárolnunk.  KÖSZÖNÖM CSAJOK! :)
Mégis, amikor nem olyan régen pakoltam a szekrényünket, rájöttem, hogy az én gyerekeimnek nagyon sok pulóvere van, amit soha nem fogunk felhasználni, mert nincs rá szükségünk. Ezért a nagy részét bezsákoltam és elvittem a Családsegítő Központba, ahol tudom, eljutnak olyan gyerekekhez ezek a dolgok, ruhák, akiknek szüksége van rá!
Ha neked is van feleslegessé vált ruhád, játékod, tedd be egy zsákba vagy dobozba, és vidd el a

Íme, néhány ötlet, feladat ehhez a történethez:

Olvassátok el a történetet és számozzátok meg a képeket helyes sorrendben!

Színezzétek ki a ruhákat különféle szép színekkel!
Készítsetek a ruhákból memória-játékot!
(Kisebbeknek: Kétszer nyomtassátok ki, vágjatok ki egyforma négyzeteket, majd játszatok úgy vele, mint egy memória-játékkal. Keressétek meg a párját!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése