2014. december 3., szerda

Advent 3. - Család

"Nem jó az embernek egyedül lenni, szerzek néki segítőtársat hozzá illőt... Annakokáért elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját és ragaszkodik feleségéhez..." (I. Mózes 2,18.14)

Semmi sem mutatja jobban a házassági kapcsolat jelentőségét, minthogy egy bizonyos értelemben elfoglalja az eredeti család helyét, amely addig a "tartókötél" volt az élet minden területén és vonatkozásában. Az első otthon elhagyása nem elfordulást jelent és nem is a szeretet megfogyatkozását, hanem szerepváltozást. A segítőtársa szerepet most már nem a szülők töltik be, hanem a házastárs.

Nézegessétek meg gyermekeitekkel a házasságotokról szóló képeket, videót! 
Meggyőződésem, hogy már most, azaz minél kisebb korban fel kell készíteni őket a helyes szemléletre. Éppen azért, mert a világ és minden ezzel van tele. A helytelen elvekkel, gondolkodással. A világ és ami benne van nem a házasságot részesíti előnyben, hanem éppen ellenkezőleg, szinte mindenhol lehúzza.
Úgy gondolom, hogy gyermekeinknek teljesen tisztában kell lenni a szerelem-házasság jelentőségéről, a helyes viszonyról egy férfi és egy nő között.

"Soha nem távolodhatnak el egymástól nagyon messzire azok a szívek, amelyeket Krisztus szeretete betöltött... A vallásosságra nagy szükség van az otthonban. Ha Istent mindenekfelett szeretik, egymást is szeretni fogják, az Úr parancsa szerint. Kölcsönös önmegtagadásuk és önfeláldozásuk következtében egymásnak áldásává válnak." (E. White)

Színezzétek ki a képet, és beszélgessetek róla, hogy melyik mit jelent számotokra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése