2014. december 10., szerda

Házasságos Advent 10.

Mára úgy éreztem, hogy nagyon fáradt vagyok. Amolyan semmihez sem volt kedvem reggelre ébredtem.
És önmagamhoz nem  híven, most, vagyis ma alig beszéltem. Nem is akartam, nem vágytam rá.
Konditeremben is voltam, és ott sem beszélgettem, csak megcsináltam a napi edzésemet, és már jöttem is el. Valahogy, valami rám telepedett.
De nem úgy ám, hogy magam alatt vagyok, vagy fáj valamim, vagy bármi gond van, egyszerűen csak Fáradt vagyok.
Tudjátok, Férj elkezdte az iskolát, és így kicsit nehezebb. Keveset látjuk, amikor látjuk, akkor is csak pár óra, és nehéz úgy megbeszélni, megküzdeni bizonyos dolgokat, feladatokat, terveket. Jó az a bizalom, ami köztünk van, amit kialakítottunk. Mostanában sokszor kell egyedül döntenem - persze a nagy horderejű kérdések rá várnak, és a kicsiket is mindig elmondom, de alapvetően nincs értelme túlságosan megterhelni, mert minek?

Most persze én vagyok fáradt kicsit, mert reggel 6-tól este 9-ig mindent én intézek, cipelek, pakolok, rohanok, megyek, intézek, főzök... Lehetne mondani, hogy más anya is. Lehet, de nálunk mindig munkamegosztás volt. Nagyon sokszor megfőzött, amikor olyanja volt, elmosogatott, betett egy mosást, elvitte a gyerekeket kicsit játszóterezni vagy a mamához, amikor már látta, hogy zizzent vagyok.
Jó, én nem szerelek meg helyette dolgokat (na, az lenne csak nagyon vicces helyzet!), viszont nyáron lenyírom a füvet, vagy télen havat lapátolok helyette, mert szeretem csinálni.

Persze, emellett kell küzdenem néhány okostojással is, akik szerint nekem könnyű, mert csak itthon vagyok, és nem csinálok semmit (aha!), és egyébként is... De mivel most Házasságos hét van, ezzel nem terhellek benneteket! :)

Szóval, a mai feladat: Végezd el helyette!
Ma segíts a párodnak elvégezni valami olyan feladatot, ami az ő kötelessége! Bár én ezt a szót nem szeretem. Nincs leosztott szerep egy házasságon belül szerintem.
Ha például mindig ő mosogat, akkor mosogass el helyette! Ha mindig ő megy bevásárolni, menj el a boltba Te! Jól fog neki esni, ha egy kisangyal ma leveszi a válláról a szokásos feladatokat… :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése