7. nap - Készítsünk természetes dekorációkat!
Szárítsunk
mindenféle gyümölcsöt, amitől napokig kellemes illatú lesz a lakás.
Különösen a citrusféléknek van intenzív illata, érdemes többfélét
használni. A különféle füzérekben, karácsonyfadíszként az almakarika is
jól mutat. A gyümölcsöket száríthatjuk szobahőmérsékleten napokig vagy
sütőben alacsony hőfokon 1-2 óráig.
Fahéjra is fűzhetjük a gyümölcskarikákat, de lehet madzagot vagy rafiát is használni. A fahéj, alma és a narancs illata jól harmonizálnak egymással.
A narancsot dekorálhatjuk szegfűszeggel és csillagánizzsal, de
faraghatunk a héján mintákat is. Gyümölcstálban jól mutatnak a különféle
díszítésű gyümölcsök. Használhatunk cukormázat almák díszítésére.
A mandarinokból készíthetünk mécsestartót, legjobb, ha magát a mécsesgyertyát helyezzük bele. A mandarinhéj sokféleképpen faragható. Soha ne hagyjuk magára a tüzet!
Süthetünk mézeskalácsdíszeket díszítésre. Ettől biztosan nem lesz giccses a fa. Készíthetünk színes cukormázat is.
Tobozból számos aranyos és vicces figurát készíthetünk. Angyalkákat, manókat, állatkákat. A különféle fenyők tobozai más-más színűek, a halvány barnától a
vörösig sokféle színben pompáznak. De a színes tobozok is
hangulatosak. Dekorációnak színezhetünk tobozt fehérre, bordóra vagy
aranyszínűre.
JÓ munkát!
Képek az internetről.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése