2019. december 8., vasárnap

Egészséges adventi naptár - 7. nap

7. nap - Készítsünk természetes dekorációkat!

Szárítsunk mindenféle gyümölcsöt, amitől napokig kellemes illatú lesz a lakás. Különösen a citrusféléknek van intenzív illata, érdemes többfélét használni. A különféle füzérekben, karácsonyfadíszként az almakarika is jól mutat. A gyümölcsöket száríthatjuk szobahőmérsékleten napokig vagy sütőben alacsony hőfokon 1-2 óráig.

citrusfüzér füvészblog

Fahéjra is fűzhetjük a gyümölcskarikákat, de lehet madzagot vagy rafiát is használni. A fahéj, alma és a narancs illata jól harmonizálnak egymással.
narancs szegfűszeg karácsony füvészblog

A narancsot dekorálhatjuk szegfűszeggel és csillagánizzsal, de faraghatunk a héján mintákat is. Gyümölcstálban jól mutatnak a különféle díszítésű gyümölcsök. Használhatunk cukormázat almák díszítésére.
mandarin mécses füvészblog

A mandarinokból készíthetünk mécsestartót, legjobb, ha magát a mécsesgyertyát helyezzük bele. A mandarinhéj sokféleképpen faragható. Soha ne hagyjuk magára a tüzet!
mézeskalácsdíszek Füvészblog
Süthetünk mézeskalácsdíszeket díszítésre. Ettől biztosan nem lesz giccses a fa. Készíthetünk színes cukormázat is.
tobozangyal manó füvészblog 
Tobozból számos aranyos és vicces figurát készíthetünk. Angyalkákat, manókat, állatkákat. A különféle fenyők tobozai más-más színűek, a halvány barnától a vörösig sokféle színben pompáznak. De a színes tobozok is hangulatosak. Dekorációnak színezhetünk tobozt fehérre, bordóra vagy aranyszínűre.

JÓ munkát!
Képek az internetről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése