2019. december 4., szerda

Pozitív kihívás - 14. nap


Mai kihívás: Vedd körül magadat pozitív képekkel!


Nagyon szeretem a szép képeket és a szép rajzokat. Azért is járok sokszor a Printerestre,  hogy ott találjak megnyugtató, lelket tápláló képeket, rajzokat.  A rajzokat jobban szeretem. Szeretem a vidám alkotásokat, mert jót tesz a lelkemnek.

Annyi sok tragédiával és negatív élménnyel találkozik az ember élete folyamán, hogy nagyon nehéz pozitívnak, optimistának maradni. 
Nem hiszek abban az ezoterikus gondolatban, mi  szerint be kell vonzani a jót, és ott lesz, ha ezt jól  csináljuk. Én abban hiszek, hogy amilyen az ember, amit maga körül sugároz, ami látszik, olyan az élete is.
Csak mondom, a keresztények sem happy keresztények ám mindig! Még ha egy-egy vallás azt is próbálja 
mutatni felénk. Lehetnek egy Istenfélő embernek is  kérdései, félelmei, aggodalmai, mert hiszen emberből van. Az más kérdés, hogy hogyan dolgozza fel.

Nehéz elfogadni sokszor a világ valóságát, és el kell, hogy gondolkoztasson minket. Gonosz a világ, nincs mit tenni ellene. Vagyis az emberek tették gonosszá, de most ebbe a teológiai kérdésbe itt nem szeretnék  belemenni, mert másról szól ez az írás.

Minden, amit a tévé mutat, a híradó áraszt ránk (már egy ideje nem nézem) azt mutatja, hogy nagyon nehéz megtartani a pozitív hozzáállást. A videók és a képek elárasztják az elménket, felkavarják az érzelmeinket, de sokszor látom, hogy ennek sincs hatása. De van mindig valami vagy valaki, aki elveszi a kedvünket, vagy el akarja...
Én próbálom nem engedni! 
Sokszor nehéz, tudom magamról, mert vannak helyzetek, amikor megkeseredik az ember, de igyekszem, próbálkozom továbblépni. Nehezen megy, haladok...

Ezért szoktam segíteni azoknak, akikről tudom, hogy hajlamosak erre. Próbálom javítani a hangulatot, történeteket mesélek, "sztorizgatok" egy-egy helyzetben, és ha kell, még magamat is kényelmetlen helyzetbe hozom. 

Ezért van, amikor vidám képeket és üzeneteket használok. A net világában élünk, és én szoktam  vicces üzeneteket küldeni másoknak. Van egy ismerősöm, akinek ez amolyan küldetése.
Tényleg vicces. :)
A mai kihívás: 
Örvendeztesd meg a barátaidat, családodat pozitív képekkel, idézetekkel. De ne elegyen túl sok!
Esetleg díszítsd a szobát, ahol minden nap a legtöbb időt töltesz. Ám ha lehet, a munkahelyeden is dekorálhatsz! 
A főleg, hogy pozitív legyél!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése