2019. december 7., szombat

Egészséges adventi naptár - 6. nap

A Férjem cége minden évben szervez egy év végi alkalmat a beosztottaknak, ahol lehetőségük van elmenni egy hétvégére egy szállodába, és ahol lehet Wellnessezni. Az én édes Férjem ki is használja ezeket a lehetőségeket, és én bátorítom is, hogy tegye meg. 
Idén a csapat Füreden van, és ott lazítanak egy kicsit. Ide nem vihetik a feleségeket, férjeket, mert kimondottan csak a cég dolgozóinak van lehetőségük erre, de én nem bánom. Úgy értem, persze, hogy szívesen mentem volna vele kettesben bárhová, de nem lehetett.
Helyette én itthon nyüglődöm már egy ideje, és próbálom kiszedni magamból a betegségeket. Elég nehezen megy, bár a napok elteltével valamivel jobb a helyzet.



A kacsákat az én kedvemért fotózta, mert tudja, mennyire bírom ezeket az állatokat. Férj pedig nagy Bujtor-kedvelő, hát persze, hogy készült egy kép vele. :)

6. Irány a szauna!

Egyébként nálunk Férj az, aki szeret szaunázni járni, és nemcsak ezeken az alkalmakon, hanem itt Móron is el-elmegy. Még jó, hogy van lehetőség.
Szauna Füvészblog
Én annyira nem szeretem és nem is szoktam szaunázni. Van egyfajta bezártság érzésem, de nem nevezném klausztrofóbiának, egyszerűen csak nem szeretem, ha be vagyok zárva ilyen helyekre. Ellenben a meleget nagyon bírom. 
Bár Zsuzsa barátnőm próbál rávenni, hogy menjek be vele, de azt mondtamm, hogy egyszer majd megteszem.
A téli hideget leginkább a szaunában lehet túlélni, mondják. Megmondom őszintén nektek, hogy vasárnaponként járok úszni. A Legkisebbnek 4-től van úszásas, és amikor végez, Férj érte jön, én pedig ott maradok, és úszok egy kicsit, mert már a szervezetem egy ideje jelez, hogy újra mozgásba kell lendülni. És nagyon élvezem. Persze van hátulütője is, amiről majd egyszer írok, de most az a lényeg, hogy vasárnaponként nálunk szauna-szeánsz van, de tényleg. Rengeteg ember egy szál semmiben mászkál. Nagyon sok meztelen feneket és egyéb szervet láthat az ember, ami sokakat nem zavar. Engem úszás közben nem fenyeget veszély, de zártam már be férfi öltöző ajtaját, amikor gyerekúszáson szembesültem csupasz férfi fenékkel... hát nem volt kellemes látvány... (mert ha még jó fenék lett volna, de nem az volt. :) )


A kíméletes, méregtelenítő hét után érdemes a maradék mérgektől egy intenzív módszerrel megszabadulni. A szauna stimulálja az immunrendszert, javítja az érfalak rugalmasságát. A különféle szaunaolajakkal fokozhatjuk az élményt: a mentolos, eukaliptuszos vagy citrusos aromák a legjobbak. A szauna közösségi élmény is, össze lehet kötni egy kellemes beszélgetéssel.

Ez a kép meg azt mutatja be, ahogy én szaunázok itthon. Inhalálok ezerrel, hogy tisztuljon a szervezetem, hogy kapjak levegő. Vízbe teszek sót és szódabikarbónát, és jó mélyen belélegzem. Segít a tüdőmenk jobban lélegezni meg tisztítja az orromat is. Így az alvás is könnyebben megy. Próbáljátok ki, igazán érdemes.
Már persze, ha betegek vagytok. 

De ha tehetitek, akkor inkább menjetek szaunázni!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése