2019. december 27., péntek

Filmajánló - Aludj csak, én álmodom!

Nem tudom, hogy láttátok-e az Aludj csak, én álmodom című filmet! Az egyik olyan film, amitől tud karácsonyi hangulatom lenni, de be kell valljam, leginkább Bill Pulmann és Sandra Bullock miatt szeretem. Annyira aranyos, annyira hangulatos. Nagyon amerikai, de tényleg cuki. És ha karácsonyi hangulatra vágysz, akkor mindenképpen időt kell szakítani rá.
Sandra Bullock amúgy is az egyik kedvenc színésznőm, Pullman meg olyan cukian sármos, bár őt is nagyon jó színésznek tartom. Legjobban A Bűnös című filmben láttam egy fantasztikus szerepben. 

A film 1995-ben készült, és amolyan aranyosan, romantikus film, ami melegíti a lelket. Ráadásul Chicagoban játszódik, ahol jártam egyszer. :)
Emlékszem, még lánykoromban :) sokszor megnéztem. Szinte rongyosra néztem a videokazettát. A film hangulata és érzése miatt. Ha esetleg nem láttad volna, kötelező(en) ajánlom, hogy rajta legyen a Bakancslistádon!

Történet:
A bájos, álmodozó Lucy, nap, mint nap jegyet árul a metróban. Egyedüli boldogsága egy úr, aki minden reggel ugyanabban az időben elmegy a jegyárusító bódé előtt. Lucy úgy érzi, ő lehet a nagy Ő. Mígnem egy nap, megmenti a vágányok közé esett férfit, viszont a baj komoly, ugyanis Peter kómába esik és kórházba kerül. A nővér egy félreértés miatt Peter menyasszonyaként mutatja be Lucy-t a családnak, akik rögtön a szívükbe zárják a kedves lányt. De az élet nem mindig úgy alakul, ahogyan tervezzük. Főleg, amikor Lucy megismeri Peter öccsét, Jacket…


Jó néhányszor láttam már ezt a filmet, és még mindig nem unom. Kedves, aranyos, ártatlan film. Tökéletes esti takaró alá bújós romantikus film. Ugyan karácsonyi hangulata is van, de nem feltétlenül kell megvárni vele az ünnepeket. Bármikor nézhető és lélekmelegítő. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése