A házi kenyér nemzeti napja – november 17.
A Nemzeti Házi Kenyér Napjában az lehet a legjobb, ahogyan minden érzékszervét magába foglalja: az édes, pörkölt kényelmes illat, amely a konyhában árad; a cipó tetejéről felszálló gőz látványa, a száj melege, az otthon íze, amikor beleharapsz, és az automatikusnak tűnő „Mmmmm”, ami rágás közben jön. Süss november 17-én, hogy megünnepelhesd és megtörhesd a kenyeret barátaiddal és családoddal.
Én személy szerint nem vagyok egy nagy kenyérfogyasztó. De amit mi sütünk itthon, az a kenyér nagyon finom. Előfordul, hogy egy-egy egészségnapkor vagy csak úgy, viszek a gyerekeknek kenyeret, ahol a búzát mi őröltük meg, tehát saját lisztből készül. Viszek a gyerekeknek az iskolába, és nagyon szeretik!
Ha te is szereted a kenyeret, főleg a házi készítésű, teljes kiőrlésű, egészségeset, akkor itt az ideje, hogy süss ma egy finom kenyeret!
Az illusztrációban most két kenyér (bal felső és jobb alsó) az enyém, amit sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése