2025. január 12., vasárnap

A rögtön kész mézeskalács

Na ez az a mézes recept, amit mindenkinek ki kell próbálnia. Én évek óta ezt sütöm.

A Ráma szakácskönyvében olvastam, és azóta minden karácsonykor ezt sütöm. Semmi extra teendő a tésztával, csak gyors keverés-kavarás, rögtön lehet vele dolgozni, nyújtani, szaggatni, sütni. Rögtön puha és holnap is puha, meg holnapután is.

 HOZZÁVALÓK

4 bögre liszt (500 gr), 1 bögre porcukor (100 gr), 15 dkg Ráma,  fél bögre méz, 2 tojás, fél zacskó sütőpor,  mézeskalács fűszerkeverék

A bögre mérete 2,5 dl

ELKÉSZÍTÉS

A hozzávalókkal semmi teendő – egyedül a Rámát szoktam apróra vágni hozzá. Én kézzel szoktam összegyúrni, de ha van robotgéped, akkor abban is jó, és persze gyorsabb. Ha összeállt a tészta, már nyújthatjuk is.

A sütőt 170°C-ra előmelegítjük.

Tepsire tesszük, és 10 percre toljuk be a sütőbe. Ennek a tésztának a sütés a lelke, nem szabad tovább sütni egy perccel sem! Sőt, figyeljétek az első adagot, hiába ír a könyv 10 percet, nálam pontosan 8 perc múlva készül el!

Remélem, ízleni fog nektek is!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése