Országos Tejszínhab Nap – január 5.
A tejszínhab legkorábbi receptjei Olaszországból származnak, az 1500-as évek közepéről. Az 1600-as évek végéig Angliában nem nevezték „tejszínhabnak”, a korai receptek „hótej”-nek nevezték az édességet, és azt javasolták, hogy a tejszínt egy fűzfaággal verjék habosra.
Most, hogy fertőtlenített habverőkkel és modern élelmiszer-feldolgozó gépekkel rendelkezünk, a tejszínhab számos ízben és állagban széles körben elérhető. Csokoládés tejszínhab, mentás tejszínhab és tejszínhab-helyettesítő kádak találhatók, amelyek soha nem dőlnek el. Aztán ott van a kemény tejszínhab, amelynek magasabb a zsírtartalma a gazdagabb ízért és a masszívabb csúcsokért.
Akár szereti a dobozból felvert feltét kényelmét, akár a házi készítésű tétel felverésének édes megelégedését, mindenképpen ünnepelje meg a tejszínhab által személyesen – és mindannyiunknak – a tejszínhab nemzeti napján. idén január 5.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése