2018. január 11., csütörtök

Tészta, ahogy én szeretem

Szeretem a tésztás ételeket. Az egyik legjobb találmány a krumplis tészta és a káposztás tészta, de ugye ezt mindig nem lehet enni. Ezért mindig örülök egy-egy újabb felfedezésnek.

A spagetti alapvetően népszerű nálunk. Férjnek az egyik kedvence a milánói, amit egy időben elég sűrűn készítettem. Mostanában már régen volt. Be is ígértem neki. Én annyira nem lelkesedem a milánóiért, jobban szeretem az egyszerű tésztaételeket, mint pl. ez:
Kb. 10 dkg vajra 4-5 gerezd zúzott fokhagymát teszek. A fokhagymát is nagyon szeretem, mert nagyon egészséges, és azt is szeretem, ha lehet egy ételbe érezni az ízét.
Aztán teszek bele 3-4 kanál szárított zöldséglevelet. Ha van friss, az is nagyon jó, sőt még jobb!
Elég intenzív így is az íze, de én raktam még bele kukoricát és kaliforniai paprikát is. Kápiát is lehet beletenni, de én jobban szeretem a kaliforniait.
Megfőzöm a tésztát, aztán jól összekeverem.
Lehet rá tenni sajtot is, de szerintem így is nagyon-nagyon finom!

4 megjegyzés:

  1. Ezt kipróbálom :)
    Van esetleg vegán (gluténmentes) reggelire is ötleted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a baj, hogy nálunk a reggeli a legtöbb esetben müzliből áll. A gyerekeimmel így is küzdök, hogy ki mit eszik.
      De van vegán szakácskönyvem, és abban keresek majd ilyen jellegűt. A gluténmentest nem tudom. Megpróbáltam kenyeret sütni, de nem sikerült. Szeretném, ha pár kilót le tudnánk adni, Férj és én is, de mivel ő szénhidrátfüggő nehéz, mert mindenhez kenyeret eszik. :( ezért gondoltam, hogy kipróbálom, de még nem mélyedtem bele a témába, de tervezem.

      Törlés
  2. Lehet, hogy ezt a receptet már régebben, amikor két blogod volt, akkor megosztottad? Egy időben gyakran készítettem, nagyon szeretjük mi is. Aztán valahogy elmaradt. Most újra előveszem. KÖszi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, valószínűleg.
      Nem bírtam egyszerre két blogot írni, nem igazán akartam keverni a főzést a lelkizéssel, de aztán rájöttem, hogy miért is ne? Ezért úgy döntöttem, hogy összevonom őket. De nem minden úgy alakult, ahogy szerettem volna, sok minden elveszett pl. De még biztos lesz olyan, ami régin volt.

      Törlés