2023. november 5., vasárnap

#198. Apró örömök - 11.05


 ♥ egész délelőtt szakadt az eső, de ez most nem zavart
♥ hideg délelőtt, de a macska bírja a kuckózást
♥ apukám névnapja
♥ Nekiálltam kipakolni a konyhaszekrényt. Persze, csak lassan halad, hiszen a kezem sem bírja úgy, de előbb-utóbb kész lesz.
♥anyósom almás pitéje

 
♥ gyerekmentes nap :)
♥ Hamis húsleves
♥Színházban voltunk.
TELJESEN IDEGENEK című darabot néztük.

Hét jó barát, egy összeszokott baráti társaság együtt vacsorázik. Mindenki ismer mindenkit. Vagy mégsem? Vagy nem teljesen úgy?

Hőseink a közös este folyamán különös játékot találnak ki: kirakják az asztalra a mobiltelefonjaikat és megállapodnak, ha bárkinek jelez a készüléke, ki kell hangosítani, hogy együtt hallgassák meg a hívásokat, együtt olvassák el a bejövő szöveges és képes üzeneteket. Már a közös döntés pillanatában érződik, hogy a vállalás veszélyeket rejt magában. A telefonok pedig sorban csengenek, búgnak, pittyennek…

Az este folyamán megannyi titok kerül felszínre, biztosnak vélt kapcsolatok kérdőjeleződnek meg. A kifelé mutatott életek, az egymást jól ismerő barátok ott állnak egymás előtt „meztelenül”, s nem csak a leleplezett bizonyossággal, hanem a további kérdéseket felvető bizonytalanságaikkal is együtt kell tovább élniük.

A sok-sok keserédes humorral fűszerezett előadás Paolo Genovese 2016-os nagysikerű filmje alapján készült, de számos országban, így itthon is készült a filmnek magyar változata.

A Jászai Mari-díjas Bagó Bertalan először rendez a Pécsi Nemzeti Színházban, az előadás szereplőit pedig mind jól ismerjük… vagy mégsem?

 Nagyon érdekes volt, és elgondolkoztató.

♥♥♥♥♥♥

 Fantasztikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése