2023. november 4., szombat

Dániel és az oroszlánok

 Az elmúlt szombaton én voltam a gyerekekkel. Már régen voltam a kicsik között. A kicsik, az ovisok nem az én korosztályom, de már elég jól belejöttem. Szerintem bírjuk is egymást.

Ezt a képet az interneten találtam. El lehet készíteni gyerekekkel. Nagyobbaknak egyedül, kicsiknek esetleg sablont készíteni hozzá.


Én flaneltáblát és szemléltetést használtam, amiről sajnos nem készítettem képet. :(
Még nincs a gyülekezetünknek egy egész nagy, teljes anyag, csak valahonnan kaptunk ajándékba, és a kicsiknél remekül lehet használni. Sok munka vár még arra, hogy kiszedegessük, rendezgessük történet és látvány szerint, de én kicsit turkáltam, és találtam néhány szereplőt, amivel a történetet el tudtam mondani nekik. :)
Élvezték.
Egyébként itt rendelhető meg, ha nagyon keresitek, és nagyon ajánlom.

Elmondtam a történetet nagyon egyszerűen. Sok a kicsi, ovis, akik hosszú ideig nem tudnak egy helyben ülni és figyelni sem. Kata lányom például éppen ez a típus, akinek muszáj, hogy mindig mozgásban legyen.



Egyszer vásároltam valahol egy halom szemléltető anyagot, amelyben a történeteket el lehet mondani, és a képeket ki lehet tenni a falra. Nagyon megdöbbentett, hogy ezért pénzt kértek. Az egész Dániel története ilyen szörnyű csúnya. Ettől még én is jobbat rajzolok!
Sosem szerettem, amikor valami csúnyán vagy karikatúraszerűen van megrajzolva a gyerekeknek. Főleg, ha még valakinek fizetnek is a rajzolásért! Elég félelmetesen van ábrázolva az egész.
Nézzétek csak: 

Dániel fiatal volt, amikor fogságba került. Egy hatalmas birodalomban élt Babilonban. Babilonnak hatalmas királya volt, akitől mindenki félt. A királyt pedig Dáriusnak hívták.
Dániel azonban nem félt tőle. Nagyon szerette Istent. Minden nap imádkozott az ő Istenéhez. Nem számított, hogy ki miben hitt, ő Istenhez fordult segítségéért, bátorításért.
A király nagyon szerette Dánielt, ezért azt a feladatot adta neki, hogy legyen az ő különleges segítője, tanácsadója. 
Ám voltak más emberek is, akik a király különleges segítője akartak lenni. Ezek az emberek egy tervet eszeltek ki, hogy megszabaduljanak Dánieltől. És sajnos a király, Dárius rossz rendeletet, szabályt hozott. Olyat, ami megtiltotta, hogy Istenhez imádkozzanak. 
Ezek az emberek tudták, hogy Dániel nem fogja betartani ezt a törvényt. 
Egy nap, amikor Dániel imádkozott, elkapták és elvitték a királyhoz. Beárulták a királynak, hogy Dániel nem tartotta be a törvényt. Azt mondták a királynak, hogy ezért meg kell büntetnie, és az oroszlánok vermébe kell dobni.

Dárius király szomorú volt, mert nem akarta, hogy Dánielnek bántódása essék. Szomorú volt, mert rájött, hogy azok az emberek becsapták őt.  A király szomorúan elbúcsúzott Dánieltől, az őrök pedig bedobták a verembe, az éhes oroszlánok közé. Az oroszlánok nagyon éhesek voltak, hiszen napok óta nem kaptak enni. De Isten bezárta az oroszlánok száját, így egyáltalán nem árthattak neki. Az Úr megmentette Dánielt.

Ezt az éneket tanítottam meg velük:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése