2023. november 16., csütörtök

#213. Filmajánló - Bízz a szerelemben!

Most, hogy itthon vagyok, és feküdnöm kell, mert ezt a nyavalyát csak a sok pihenés és a jó meleg mulasztja el, gondoltam, megnézek egy filmet. Csak úgy keresgéltem, a Dmdmedián, ahol sok film van fent. Találtam egyet. 


 A magyar címe az, hogy Bízz a szerelemben. Én ITT néztem meg, de fent van a Videa oldalán is.
Mivel javíthatatlanul (nem mintha ezen változtatni akarnék) hiszek a szerelemben és a romantiká an, szívesen nézek néha még csöpögős, romantikus filmet is. De ez most nem volt az.   

Romantikus alkat lévén, gondoltam, szánok rá egy kis időt, és elég jó kis film volt. Érdekes. Elgondolkodtató. Amúgy is nagyon kedvelem Greg Kinnear alakításait (Lesz ez még így se, Sabrina, Szerelem hálójában), és gondoltam, rossz nem lehet. Ráadásul benne volt Kristen Bell is, még ha kis szerepben, de igazán szórakoztató volt. Ő is nagy kedvencem.

Sok jó gondolat volt ebben a filmben, érdemes megnézni. Nagyon kiszámítható a cselekmény, de egyszerűen annyira elbűvölnek a szereplők, hogy ez már nem is számít. A cím ellenére nem giccses, egy életszerű-élet film. Láttunk már hasonlókat, de a szereplőknek van egyedi színe. Aki írta, sokat meríthetett a saját dolgaiból…/gondolom/. Egy házaspár válsága, kamaszok válsága, addikciók, szerelmek. 

Én mondjuk nem igazán tudok azonosulni a laza nevelési stílussal, de ezzel sok amerikai filmben is problémám van. Ennek ellenére jó film. Ajánlom.


Tartalom:

Bill Borgens veterán regényíró (Greg Kinnear), akit három éve hagyott el a felesége, Erica (Jennifer Connelly) egy másik férfi miatt, nem tudja abbahagyni a nő utáni epekedést. Még szomszéd szeretője, Tricia (Kristen Bell) is próbálja randizásra bíztatni, de Bill figyelmét senki sem tudja felkelteni. Mindeközben vadul önállósodó kollégista lánya, Samantha (Lily Collins) első regényét publikálja és első szerelmével (Logan Lerman) találkozgat újra; tinédzser fia, Rusty (Nat Wolff) pedig igyekszik megtalálni önmagát fantasy íróként és a problémákkal küszködő álomlány pasijaként. Ezek a problémák összehozzák a triót és Borgensék megtudják, hogyan lesz valaminek a vége egy új dolog kezdete.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése