2023. november 25., szombat

Pénz a hal szájában

 Az az igazság, hogy nagyon össze kellene már szednem, és egy csomóba és csokorba gyűjtenem azokat a dolgokat, amelyeket a gyerekekkel az ún. hittan órán végzünk. Már mondtam, hogy én magam jobban szeretem a Bibliaóra, vagy Bibliaismeret nevet, mert hogy ezt tanuljuk és ezt tanítom.
Nálam nincs egyháztörténet (pedig az adventista egyháznak is van ám! :) ), sokkal fontosabbnak tartom és nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a történetek megismerjék és meg is értsék. Összefüggésben, üzenetben és tartalomban, mélységben.
Hogy az Ószövetség Istene nem egy szigorú, keménykezű Isten, hanem ugyanaz, akit Jézus az Újszövetségben bemutatott.

Mindenesetre ez a következő célom, tervem (ez valószínűleg a következő tanévben fog megvalósulni), mert akkor talán több időm lesz összerendezni a dolgaimat, mint most. Persze, azt kérem, hogy szurkoljatok nekem és velem, és szóljatok rám néha, ha szétszórtságomban vagy szórakozottságomban elfelejteném.

Az egyik történet, amit vettünk a gyerekekkel, az a Pénz a hal szájában történet :) A történet régi, nem most vettük, csak most tudtam előszedni a telefonomból (volt egy kis technikai probléma)
Nem annyira ismert ez a történet, de Jézus csodáihoz tartozik, amit mostanában veszünk a 3. osztályban.



Jézus megfizeti a templomadót

Amikor Kapernaumba értek, odamentek Péterhez azok, akik a templomadót szedték, és megkérdezték tőle: „A ti mesteretek nem fizet templomadót?” „De igen” - felelte. Amikor bement a házba, Jézus megelőzte, és így szólt: „Mit gondolsz, Simon, a földi királyok kiktől szednek vámot vagy adót: fiaiktól-e vagy az idegenektől?” Miután így felelt: „Az idegenektől”, Jézus ezt mondta neki: „Akkor tehát a fiak szabadok. De hogy ne botránkoztassuk meg őket, menj a tengerhez, vesd be a horgot, és fogd ki az első halat, amely ráakad. Amikor felnyitod a száját, találsz benne egy ezüstpénzt, vedd ki, és add oda nekik értem és érted.”
(Máté 17,24-27)

Színező ehhez a történethez:

Kézművesnek pedig ezt készítettük: (mondjuk elég rossz a háttérkép, erre nem igazán figyeltem, majd legközelebb)




Az ötlet innen származik. 

Jó munkát és jó alkotást kívánok!

1 megjegyzés:

  1. Igen, ez jogos kérdés, hogy hogyan nevezzük az órát. Erdélyben vallásóra, ami szintén nem pontos. A bibliaismeret se teljesen, mert hitbeli döntésre is hívjuk a gyerekeket. Végül is az a lényeg, amit írsz, hogy megismerjék Jézust. Jó kis szemléltetés.

    VálaszTörlés