2024. május 1., szerda

#313. Nosztalgia - Egy régi gyermektanulmányomat ajánlom

Még 2011-ben írtam egy anyagot, amit most is szeretettel ajánlok. Hosszú és izgalmas időszak volt ez, és hiányzik is az írásnak ez a hangulata, de amikor nincs időd írni, akkor nincs. Ötletem azért van. :) Talán majd egyszer. 

Megrendelhető itt:


A kiadó oldalán még találhattok néhány régebbi vagy későbbi munkámat is, amelyeket szintén szeretettel ajánlok. 

Ebből a munkafüzetből az ősatyák életét ismerhetik meg a gyerekek. Ábrahámét, akit a Szentírás "Isten barátjának" és a "hit atyjának" nevez. Aki maga mögött hagyta szülőföldjét, hogy Ur városából az Úrig jusson el. Hogyan élt, és milyen bizonyságtételt jelentett az élete a környezetének? Milyen szerepe lett Ismaelnek, Ábrahám elsőszülött fiának a történelemben? Milyen különleges körülmények között született Izsák? Miben különbözött egymástól Jákob és Ézsau, Izsák két gyermeke? Csalást, hazugságot, emberi ügyeskedést, meggondolatlanságot találunk az életükben, ugyanakkor hatalmas megtérést és csodálatos jellemfejlődést is.
Az ősatyák történetét megismerve láthatjuk, hogy életük és tetteik Isten megváltási tervének olyan jelentős állomásait mutatják be, amelyek a saját életünkben, a mai világban is nap mint nap felfedezhetők.

Az ősatyák élete című tanulmányt úgy írtuk meg, hogy mindennapi Biblia-tanulmányozásra is alkalmas legen a kisgyermekek számára. Fejezetenként hat-hat kérdésbe sűrítettük a tartalmat, így akár a hetenkénti Biblia-feldolgozásra is lehetőséget kínál. Az összefoglaló megbeszélésen a gyermekek tanítóikkal vagy szüleikkel közösen tanulmányozhatják át az egész héten tanultakat, ezeket az izgalmas, érdekfeszítő és elgondolkodtató kérdéseket.

Biblia-tanulmányukkal személyes keresésre, kutatásra, utánajárásra, beszélgetésre és tanulásra hívjuk kis olvasóinkat. Mindehhez sok örömet, jó felfedezőmunkát kívánunk!

Néhány oldal a tanulmányból:




Fantasztikus!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése