2024. május 16., csütörtök

Minden nap ünnep! - 05.16.

 Szeress egy fát nemzeti nap – május 16.


 A mai nap nagy kedvencem, mivel - aki ismer, tudja - nagy rajongója vagyok a fáknak. Sokat is fotózom őket. Csodálatosak!

A Szeress egy fát nemzeti napját minden év május 16-án ünneplik. Pótolhatatlan szerepet játszanak környezetünk zavartalan működésében, és a nekik szentelt különleges nap megünneplése a legkevesebb, amit tehetünk, hogy megbecsüljük őket.

A fák több ezer és ezer évesek lehetnek, és sok fajnak általában hosszú az élettartama. Valójában a fák a világ teremtéséig vezethetők vissza, a Biblia és Ádám és Éva története szerint, akik ették a Jó és Rossz Tudása Fájának gyümölcsét.

A fáknak nagyon sok előnyük van – fát, élelmet, diót, lélegezhető oxigént, otthont adnak a vadon élő állatoknak és még sok mást. A fákat még díszítő és dekorációs célokra is használják. Magában az Egyesült Államokban körülbelül 766 millió hektár erdőterület található. Hazánkban az összes erdőterület 85%-án lombos erdő található. A fenyőerdők területe 15 %.

A fák környezetünk elengedhetetlen részét képezik, és az évek során fontosságukat megtanították a felnövő gyerekeknek. Még az utóbbi időkben is olyannyira környezettudatossá váltak az egyének, hogy a fáink védelmét szolgáló fenntartható életmód vált normává. A legtöbb ember most meg akarja védeni és megóvni fáinkat, amelyek jobb és biztonságosabb hellyé teszik a világot az élethez.
A legkevesebb, amit tehetünk, ha egy egész nap megbecsüljük azokat a fákat, amelyek oly sokat adtak nekünk.
#mindennapünnep

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése