2024. május 7., kedd

Minden nap ünnep! - 05.07.

 Vers a párnádon napon – május 7.

 
A Vers a párnádon napját minden évben május első keddjén ünneplik. Idén május 7-én kerül sor. Az ünnepet a Tweetspeak – egy online költészeti szervezet – hozta létre, hogy a költészetet egészen elragadó módon népszerűsítse. A szavak nagyszerű módja az érzések és érzelmek megfogalmazásának. Ez a nap az írott szavak varázsának újrafelfedezése.
 
A Vers a párnádon napját először 2015 májusában ünnepelték. Az ünnep nagy figyelmet kapott a közösségi médiában, amikor a #PoemOnYourPillowDay hashtag felkapott lett. Az emberek elkezdtek verseket hagyni, néhányan rózsával a gyermekük párnáján, meghívást kaptak a vendégségekre, a szerelmesek üzentek egymásnak, sőt a szállodákban is hagytak a párnán egy-egy kis verset. Az ünnep jegyében mindenki, aki ilyen meglepetést talál, mondja el az ajándékozó előtt. Úgy tűnt, mindenki szereti a meglepetéseket, és tudta, hogy az ünnep itt marad.
 
A Tweetspeak, amely eredetileg csak egy csomó barát volt, akik szerettek verseket írni és megosztani a Twitteren még 2009-ben, megalapította a Vers a párnádon napján. Szeptemberben gyakran rendeztek bulikat, és szerény csoportjuk gyorsan nőtt a méretben és a hírnévben. A Tweetspeak hivatalosan 2009. október 3-án indult, és a T. S. Poetry Press – egy jelentős kiadó – 2012 márciusában vásárolta meg. Azóta rengeteg költészeti eseményt indítottak és ösztönöztek.
 
Ma a Tweetspeak Poetry és a Meadowbrook Press a Vers a párnádon nap szponzorai. A Tweetspeak azt javasolta, hogy az emberek párnás verseikről képeket küldjenek #POPDay hashtaggel. A távolság által elválasztott barátok vagy szerelmesek SMS-t küldhetnek egymásnak a Vers párnádon napján reggel. Az emberek kreatívkodhatnak, és személyre szabott verseket készíthetnek szeretteiknek, vagy letölthetik a nekik tetsző verseket, és aranyos kártyákra tehetik őket.
Küldj verset ma valakinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése