2024. május 23., csütörtök

Minden nap ünnep! - 05.23.

A teknősök világnapja – május 23.
 A teknősök és a teknősök gyakran előfordulnak példamesékben, történetekben és a popkultúrában. Május 23-án ünnepeljük a Teknősök Világnapját, hogy tiszteletben tartsuk ezeket az ellenálló állatokat. A teknősök bölcsességgel és kitartással járnak.
 
Ők hüllők, amelyek a világ számos környezetében megtalálhatók. Ezek a lények fontos szerepet játszanak saját ökoszisztémájukban. Gödröket ásnak, amelyekben más élőlények élnek, és strandjainkat tisztán tartják azáltal, hogy a partokon felmosódó döglött halakkal táplálkoznak. Fenntartják az ökológiai egyensúlyt, ezért fontos megóvni ezeket a szelíd állatokat.
 
Kétféle teknős létezik. Az egyik néha a vízben él, míg a másik csak a szárazföldön. A teknősök 40 éves korukig élnek, és áramvonalas és többnyire lapos héjúak. Másrészt a teknősök akár 300 évig is élhetnek, és nagyobb, kupolásabb héjuk van. Leginkább teknősöket talál a tengerben, míg a teknősök sűrű dzsungelekben és füves területeken élnek.
 
A vízi teknősök és a szárazföldi teknősök két különböző állat, de ez a nap mindkettő ünneplésének és védelmének szentelt. A napot először az American Tortoise Rescue ünnepelte 2002-ben, és rávilágít ezen állatok szenvedésére és az emberi beavatkozás és a környezeti veszélyek miatti fogyatkozásra. Az iskolák, a mentőközpontok és a természet szerelmesei ezen a napon összegyűlnek, hogy többet megtudjanak ezekről a lényekről, és hűséget vállaljanak a megmentésükért.
 
Az American Tortoise Rescue-t Susan Tellem és Marshall Thompson hozta létre. Jótékonysági akciókat szerveznek, és aktívan dolgoznak azon, hogy felhívják a figyelmet ezeknek a héjas hüllőknek a kritikus körülményeire. A házaspár az összes állattal, köztük a hüllőkkel szembeni humánus bánásmódjáról ismert.
1990-es megalakulása óta az American Tortoise Rescue több mint 4000 teknősnek és teknősnek adott otthont. A szervezet emellett segítséget nyújt a helyi rendfenntartóknak a teknősök természetes élőhelyének megőrzésében és gondozásában, ha betegek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése